23948sdkhjf

Pengaregn till anställda efter aluminiumföretagets rekordår

2022 var ett rekordår för aluminiumföretaget Alutrade. För att ge tillbaka till medarbetarna får alla anställda dela på 1,5 miljoner kronor, motsvarande 40 203 kronor var.

315 miljoner blev omsättningen för Alutrade förra året, vilket är en ökning med 39 procent jämfört med året innan. Bakom den höga omsättningen finns faktorer som råvaruhöjningar och tillväxt av både nya och befintliga kunder.

Alutrades vd och delägare, Mattias Söderqvist, menar att de tillsammans bidragit till det fina resultatet.

– Det som är kul är att vi tillsammans har gjort detta. Därför känns det extra roligt att alla får ta del av det. Vinstdelning skapar en samhörighet och visar att alla är viktiga och bidrar till företagets framgång.

Men det är inte första gången som medarbetarna extra klirr i kassan, berättar Mattias för oss. Sammantaget har Alutrade delat ut över 4,7 miljoner kronor under tre år, vilket betyder att varje anställd sammanlagt fått 124 554 kronor i vinstdelning. Något som uppskattats av de anställda.

– Vinstdelningen är en fantastiskt fin gest från företaget. Den är också något som vi alla kan påverka, oavsett arbetsuppgift. Förutom att vi trivs och har kul ihop så blir ju detta en extra touch i vardagen, säger Katarina Blomkvist, medarbetare på Alutrade.

Alutrade kommer också att skänka samma summa, 40 203 kronor, till Barncancerfonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062