23948sdkhjf

Framgångsrikt för Green Cargo

Företaget redovisar positiva tongångar för första kvartalet
Koncernens resultat efter skatt uppgick till -79 MSEK medan omsättningen sjönk till 1 015 miljoner kronor motsvarande 1 214 miljoner för motsvarande period. Det största effektiviseringsprogrammet under ett år genomförs nu inom Green Cargos produktion och i stödjande verksamheter 259 nya kundavtal till ett totalt värde av 250 MSEK har tecknats bland större kundavtal kan nämnas avtal med CMA CGM Sweden, Outokumpu, Hapag-Lloyd, Stora Enso Logistics, ScandFibre Logistics, Motortransport, SCA Skog, Stena Recycling och Holmen Skog.

Bra trost långkonjunkturen
Resultatförbättringar genom pågående åtgärdsprogram på kostnads- och intäktssidan, motverkas av den pågående lågkonjunkturen som medför sjunkande omsättning och resultat.

– Nyförsäljningen går bra och vi möter ett stort intresse för Green Cargos tjänster på marknaden, men vi och våra kunder lever mitt i den ekonomiska krisen i Europa och det slår direkt mot volymerna i våra befintliga avtal och vårt resultat, säger Green Cargos tillförordnade VD Mats Hanson i ett pressmeddelande.

En del i pågående åtgärdsprogram är det krisavtal som gäller nu, då flertalet medarbetare i Green Cargo arbetar med arbetstidsförkortning till 80 procent med 90 procent av lönen och 100 procents pensionsavsättning.

– Det ger besparingar direkt och med optimeringar klarar vi transportvolymerna och har trots arbetstidsförkortningen lyckats sänka övertidsuttaget. Krisavtalet är bra men det eller en möjlig konjunkturuppgång i höst räcker inte, det är genom en bredd av åtgärder på kostnads- och intäktssidan som vi ska nå lönsamhet, säger Mats Hanson.

Green Cargo har börjat med godstågstrafik till Kolding i Danmark och märker en tydlig efterfrågan från flera svenska företag. Med hot om fördyrade sjötransporter i Östersjön i framtiden, har Green Cargo tecknat flera nya transportavtal med företag i främst norra Sverige och Finland. Efterfrågan märks främst inom transporter av sågade trävaror samt stål- och pappersprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066