23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Automatisk kamera profilprojektor för mätning av fjädrar och små detaljer

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

MicroStudio lanserar nya LED2D-140 med tilläggsfunktionen M1 för detaljer upp till 500 mm

Italienska MicroStudio är marknadsledande inom utveckling och tillverkning av avancerade mätinstrument och programvara för en effektivare fjädertillverkning. KmK Instrument har representerat MicroStudio i Sverige sedan närmare 10 år.

På Wire mässan i Düsseldorf tidigare i år så lanserades den nya LED2D-140 automatiska kamera profilprojektorn med tilläggsfunktionen M1. Det nya instrumentet LED2D-140-M1 består av ett motoriserat system som möjliggör optisk dimensionsmätning av långa fjädrar och detaljer. Provbordets mätyta är utökad till 138 x 500 mm.

LED2D är en serie automatiska instrument för extremt snabb dimensionsmätning av den fria profilen med högsta noggrannhet. Tack vare dess innovativa teknologi, kan LED2D mätaren detektera de exakta måtten hos provobjektet med överraskande noggrannhet och hastighet. Operatören bestämmer och programmerar mätparametrarna och för att utföra mätningen behövs bara att provobjektet placeras på instrumentbordet varefter man omedelbart erhåller de önskade mätresultaten. Exakt placering av detaljen på provbordet är ej nödvändig.

Nominella värden och toleranser, resultat och statistiska värden sparas, lagras och hanteras via programvaran PMAR. Mätarens precision är absolut och det fordras minimala inställningar. Användning och programmering av utrustningen är mycket enkel och intuitiv.

Exempel på mått är: linjära mätningar, vinklar, parallellitet, radier, in- eller utvändiga diametrar, koncentricitet, ytor och rakhet. Instrumentet lämpar sig väl för mätning av drag- och tryckfjädrar, spiralfjädrar, bladfjädrar, vridfjädrar, banddetaljer, tråddetaljer, laser skurna detaljer och mindre artiklar.

För mer information om nya LED2D-140-M1 besök vår hemsida kmk-instrument.se

Kort om KmK Instrument AB
KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Material-provning och Oförstörande provning. Företaget med sitt democenter är lokaliserat i nya lokaler i teknik staden Västerås.

 Läs mer på vår webb www.kmk-instrument.se eller ring tel. 021- 150 160


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Tipsa en kollega

0.063