23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Proplate levererar sina första svetsade stag till ny tysk storkund

| Medlemsnyhet | Företag Proplate Oxelösund AB

På Proplate i Oxelösund förbereds just nu den första leveransen av upp till 17 meter långa svetsade komponenter till Liebherr-MCCtec i Rostock, som är världsledande tillverkare av hamnkranar.

I början av juni går de första leveranserna av stag från Proplate till Liebherr-MCCtec Rostocks hamnkranar. De upp till 17 meter långa, skurna, bearbetade och svetsade stagen ska hålla ihop de jättelika krankonstruktionerna.

Proplate är sedan många år leverantör till ytterligare två av den världsomspännande Liebherr-koncernens bolag: Liebherr-Werk Ehingen och Liebherr-Werk Nenzing, och tillverkar huvuddelen av alla stag som används i Liebherrs bandgående lyftkranar och mobilkranar.

 -       Vi är stolta över att få leverera till ännu en kund inom Liebherr-koncernen, säger VD Max Björk. Vi har sedan länge starka partnerskap med Liebherr-MCCtec Rostocks systerföretag och ser fram emot ett lika nära samarbete med vår nya kund.

 Han framhåller att den satsning som Proplate gjort på svetsning de senaste åren och som resulterat i både höjd kompetens och större kapacitet också innebär att marknaden vidgas.

 -       Jag ser satsningen på svetsning som en naturlig utveckling eftersom marknaden efterfrågar allt mer färdiga komponenter.

 Proplate är sedan ett år tillbaka svetscertifierade enligt EN 1090-1 och ISO 3834-2 och kommer att fortsätta att investera i svetskapacitet under det kommande året.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Proplate Oxelösund AB

Folkegatan 56
Box 14
613 21 OXELÖSUND
Sverige
Proplate Oxelösund AB

Tipsa en kollega

0.078