23948sdkhjf

Semcon ny systempartner till KUKA

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

För att alltid kunna erbjuda sina kunder de bästa lösningarna samverkar KUKA i ett nätverk av systempartners. Nu har det svenska teknikutvecklingsföretaget Semcon tagit klivet in i den skaran.

– Med sin stora kompetens kan Semcon hjälpa företag att skapa automatiserade smarta fabriker med rätt robotteknologi, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig KUKA Nordic AB.

Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag med över 2 000 medarbetare. Företaget erbjuder specialistkompetens inom olika teknikområden men genomför också stora kundprojekt från start till mål. Och det är där som samarbetet med KUKA blir riktigt intressant.

– När Semcons specialister på automatisering, produktionslösningar och fabriksupplägg ska hjälpa en kund att skapa en optimal smart fabrik med modern teknik kan de nu välja att använda KUKA:s beprövade och
högkvalitativa  robotteknologi, säger Joacim Lorentsson.

Om en produktions- eller fabrikslösning kräver spjutspetsteknologi inom mobil, sensitiv eller kollaborativ robotteknologi kan Semconingenjörerna numera alltså föreslå KUKA:s produkter och tjänster.  Innan implementering genomförs alltid en noggrann utvärdering av kundens automatiseringsbehov.

Detta är viktigt för att fördelarna med KUKA:s robotteknik bäst ska komma till sin rätt i det specifika kundfallet.
– Grunden till att Semcon blir en ny systempartner till KUKA är att de har kunskapen att tillämpa vår robot- och mjukvaruteknik i hållbara och effektiva produktionsupplägg. 

Med KUKA:s mobila robotar och plattformar går det att bygga upp helt nya produktionsflöden i fabrikerna.
– Om ett företag inte känner till hur det går till kan Semcons experter hjälpa dem med förprojektering och att simulera produktionsflöden för att bygga en smart fabrik på rätt sätt.  
KUKA är ledande när det gäller teknisk utveckling av robotar och plattformar. Deras systempartners är i sin tur särskilt kvalificerade för att tillämpa tekniken eftersom de står för ett ännu mer branschspecifikt kunnande än vad KUKA självt kan erbjuda.
– Det enorma tekniska kunnandet hos alla systempartners säkerställer helt enkelt en smidig integration av KUKA-robotar med tillhörande mjukvara, säger Joacim Lorentsson.

Bild: Fr v Max Holst, Senior Engineering Project Manager, Semcon, Lars Cardemar, Area Sales Manager Sweden, KUKA Nordic, Joacim Lortentsson, Sales Manager, KUKA Nordic & Baltic, Mikael Pettersson, Sales Director, Engineering Services, Semcon, Jörgen Särner, Business Manager Smart, Engineering Services, Semcon, Robert Eliasson, Production Management & Engineering, Semcon, Thomas Lydhig, Automation Development Manager, Semcon.

Om KUKA Nordic
KUKA-koncernen är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3 miljarder euro och 13,188 anställda. Som ledande globala leverantörer av intelligenta automationslösningar erbjuder KUKA Robotics, KUKA Industries, KUKA Systems och Swisslog – som är en del av KUKA-koncernen sina kunder inom fordonsindustrin, elektronik, konsumentvaror, metallbearbetning, logistik/e-handel, vård och Robot service, allt som behövs från en enda källa: från komponenter och celler till helt automatiserade system. KUKA-koncernen har huvudkontor i Augsburg.

Om Semcon
 Semcon är ett internationellt teknikföretag som utvecklar produkter baserat på mänskliga behov och beteenden. Genom att alltid utgå från slutanvändaren stärks kundernas konkurrenskraft, eftersom den som vet mest om användarens behov skapar bäst produkter och tydligast nytta för människor. Semcon samarbetar främst med företag inom branscherna fordon, industri, energi och life science. Med över 2000 dedikerade medarbetare finns förmåga att ta hand om hela produktutvecklingscykeln. Från strategi och teknikutveckling till design och produktinformation. Mer info på semcon.com

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Tipsa en kollega

0.063