23948sdkhjf

Troax lanserar nydesignad PC panel – ökar säkerheten på arbetsplatsen

| Medlemsnyhet | Företag Troax Nordic AB

Troax lanserar nu en starkare, tåligare och mer mångsidig polykarbonatpanel. Efterfrågan ökar på transparenta skyddspaneler och Troax har tagit fram en nydesignad PC-panel som uppfyller högt ställda krav på maskinskydd.

Troax har uppdaterat sin nuvarande PC-panel, och med en helt ny automatiserad produktionslinje är panelen klar för lansering, och efterfrågan är redan stor.

Med en tjockare PC-skiva på 3 mm som bidrar till en signifikant starkare panel, har man lyckats skapa en PC-panel som är lika stark som Troax nätpaneler. Genom den stora investeringen, går PC-skivan nu att skruva fast inuti ramen, istället för att limma, vilket gör panelen exceptionellt slagtålig. Till skillnad från andra plastmaterial, har polykarbonat goda optiska egenskaper, klarar höga temperaturer och har goda brandegenskaper, då det är självslocknande. Det är med andra ord ett mycket tåligt material som är ypperligt att använda till t.ex. butiksfönster och hockeyrinkar, som måste vara stöt-, spark- och slagtåliga, precis som maskinskydd.

– Vi har uppdaterat panelen från att klara av en energi på 309 till 1600 joules. Det betyder att den klarar av att absorbera energin från en vikt på 100 kg som kommer farande mot skyddet i 20 km/h, förklarar Josephine Granell, Produktchef på Troax.

Troax arbetar ständigt med att uppdatera deras sortiment, och ännu en gång bevisar de att de levererar högt kvalitativa produkter, där efterfrågan från marknaden styr deras produktion.

 

Ny design. Fler möjligheter.
I samband med uppdateringen introduceras även en helt ny möjlighet, där kunden nu kan bestämma storleksanpassningar på höjden, vilket görs enkelt på plats med hjälp av ett kap-kit. Automationen bidrar också till en ökad produktionskapacitet med möjlighet att ta emot fler och större order. Säkerheten är alltid i fokus hos Troax, och efterfrågan på en stark PC-panel har funnits en tid.

– Vi har lyssnat på efterfrågan från marknaden och uppdaterat vår PC-panel; inte bara gjort den säkrare och starkare, utan också snyggare, för att passa in där kunden önskar, menar Josephine Granell.

Med en transparent panel förutsätter man att det som finns bakom panelen ska synas. Då är det viktigt att panelen passar in i omgivningen, men ändå har samma egenskaper i form av funktion och skydd. En passande förpackning som speglar innehållet, helt enkelt.

– Det är viktigt för oss att aldrig tumma på säkerheten, och att samtidigt vara innovativ i vår produktion och utveckling. Denna panel passar perfekt för t.ex. robotinstallationer med hög risk, där full insyn fortfarande är viktigt, avslutar Josephine Granell.

Ramen går att få i alla färger. Väljer man standardfärgen svart RAL 9005 finns den redan nu på lager för omgående leverans.

Medlemsnyhet

Företag
Troax Nordic AB

Tyngel
335 04 Hillerstorp
Sverige
Troax Nordic AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.071