23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gjutning eller sintring istället för bearbetning

Att gjuta eller sintra en detalj är dyrt, omständigt och kostsamt. En mening med tre fel!

Många komponentdetaljer som bearbetas idag skulle kunna gjutas eller sintras till betydligt lägre kostnad än vid traditionell maskinbearbetning. Vid gjutning kan man konstruera in detaljer och förstärkningar  i komponenten som annars skulle kräva ytterligare bearbetning och ibland inte ens hade varit möjligt.

Falks Broker AB matchar lämplig gjutmetod för detaljen med hänsyn till kostnad, material, legering och eventuell härdning. Ofta blir kostnaden lägre vid gjutning och detaljen optimeras till en bättre anpassad produkt i sitt syfte.

Vissa tekniker som t.ex. sintring är outstanding som metod om man har komponenter med splines, kuggar eller spår med snäva toleranser.

Metallformsprutning (MIM) är en annan metod som tillåter gjutna detaljer med mycket snäva toleranser och komplexa geometrier och kan ta ner framställningskostnaden till en bråkdel.

Kostnadsoptimering är A och O. Att anpassa metoden för framställningen av ingående komponenter minskar inte bara kostnaden utan har en repeterbarhet som gör varje detalj lika från gång till gång.

Falks Broker AB erbjuder även kosnadsfri lagerhållning och noggrann kvalitetskontroll för just-in-time leveranser. Detta minskar kostnader för lagerhållning, mindre resurser för felhantering och ger en partner som kan ge ovärderlig input vid nya projekt, allt för att kunna producera en kostnadseffektiv och konkurrenskompetent produkt.

Ideus Sweden AB
Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560275637

Tipsa en kollega

0.047