23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dansk Overflade Teknik A/S, DOT går samman med Herning Varmförzinkning

JIWE med fabriker i Sölvesborg och Eskilstuna ingår i den danska koncernen Dansk Overflade Teknik AS, förkortat DOT. DOT är Danmarks största varmförzinkare med produktionsanläggningar på Själland, Fyn och Jylland.

Dansk Overflade Teknik A/S i Brande och Herning Varmförzinkning A/S i Vildbjerg, båda kända och trygga leverantörer av varmförzinkning, metallisering och målning av ståldetaljer i Danmark och Sverige, blir nu ett företag under namnet DOT. Sammanslagningen är ett led i att ge kunderna ännu bättre leveranstider, leveranssäkerhet och kvalitet. Förnärvarande omfattas inte Herning Varmförzinkningsverksamhet i Lettland av affären.

- Det är vår plan att fortsätta produktionen i Vildbjerg och bibehålla så många jobb som möjligt. Vi arbetar i en bransch, som i åratal har hållits tillbaka på investeringar och produktivitetsförbättringar. Därför skall det på kort sikt genomföras investeringar för att säkerställa leveranssäkerhet och kvalitet för många år framöver. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för dessa investeringar och genomföra dem på ett sätt att våra produktionsanläggningar optimeras för flera uppgifter. Detta sätter vi igång med nu, säger VD för Dansk Overflade Teknik, Henrik Steen-Jørgensen.

- Köpet av Herning Varmförzinkning ger oss nya möjligheter, bland annat inom  logistikområdet, och vi är övertygade om att vi tillsammans kan erbjuda våra kunder en ännu bättre service än idag. Vi ser en ökad konkurrens från utlandet med stor serieproduktion av stålkonstruktioner och efterföljande ytbehandling. Som ett starkare företag, kan vi bidra till att upprätthålla produktionen i Danmark och Sverige och därmed stärka våra kunders konkurrenskraft till förmån för dansk och svensk industri och sysselsättning, säger han.

- Vi har under de senaste åren redan investerat i förbättrade miljöförhållanden, kortare ledtider samt bättre leveranssäkerhet. Nu skall vi öka fokus ytterligare på service och våra kunder, säger Henrik Steen-Jørgensen.

Ägarna till Dansk Overflade Teknik A/S är investmentbolaget Jysk-Fynsk Kapital A/S. Herning Varmförzinkning har fram tills förvärvet varit ett familjeägt företag, där den tredje generationen har varit vid rodret i flera år.

- Dansk Overflade Teknik A/S har som många andra företag genomgått en svår tid under krisen, det är därför glädjande att företaget nu har återfått resultat, vilket gjort det möjligt att investera inför framtiden. Enbart genom ständig och fortsatt utveckling av verksamheten, kan vi erbjuda våra kunder trygghet i, att de inte endast har en dansk leverantör, utan också en konkurrenskraftig leverantör, med alla sina tjänsteerbjudande till kunderna är i framkant i branschen. Köpet av Herning Varmförzinkning är en betydande förstärkning av den totala verksamheten, säger Dansk Overflade Teknik A/S styrelseordförande Per Kristensen, som förutom att vara ordförande i Dansk Overflade Teknik A/S också är VD på Jyllands-Fyn Kapital.

 

För ytterligare upplysningar, kontakta: Henrik Steen Jørgensen, VD, Dansk Overflade Teknik A/S, tel 0045 61 628 936, hsj@dot.dk

DOT AB
Thure Carlssons v. 5
Box 43
294 21 SÖLVESBORG
Sölvesborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560957028

Kontaktperson

Ove von Willigerode
Försäljning / Marknadskoordinator
+46 16150177 ovw@zink.se

Tipsa en kollega

0.032