23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stor order på tätningslister till bensinpumpar

Bensinpumpstillverkare beställer glidlackerade tätningslister från Nässjöföretag

Med ett långsamt stigande bensinpris kan i alla fall Nässjöföretaget Industrilås skatta sig lyckliga. De har fått en stor beställning på en leverans av speciella tätningslister till en av världens största tillverkare av bensinpumpar.

"-Ja, det stämmer. Och vi är fantastiskt glada över att få utöka samarbetet med en god, befintlig kund som denna", bekräftar Niklas Graberg, marknadschef på Industrilås.

Industrilås har tidigare levererat andra produkter som lås, gångjärn och andra mekanismer till bensinpumpstillverkaren. Dessa pumpar är lite speciella eftersom de måste stå emot stora temperaturvariationer, tåla både regn, snö, blåst och samtidigt stå emot bensinspill och bensinångor, samtidigt som de naturligtvis måste hålla tätt. Den speciella listen tätar bensinpumpens övre del som innehåller avancerad styrelektronik och display, och skall skydda den känsliga elektroniken mot vädrets makter.

"-Just denna list är glidlackerad, vilket innebär att det går extra lätt att stänga luckan, samtidigt som listen bibehåller sin smidighet och sluter tätt mot underlaget", berättar Niklas Rostedt, listexpert. "-Vi har ju mångårig vana av tätningslister och kantskydd, men detta har ändå varit ett annorlunda och spännande projekt."

Nässjöföretaget Industrilås har på uppdrag av bensinpumpstillverkaren också tillverkat flera kabelgenomförningar med en speciell packning som gör att man kan dra kablar genom bensinpumpens chassi utan att vatten läcker in längs kablarna. "-Detta är naturligtvis extra viktigt i en bensinpump", berättar projektledaren Joakim Larsson på Industrilås. "-Det sista man vill ha i en bensinpump är ju en elektrisk kortslutning. Det skulle kunna få katastrofala följder, men med denna genomförning kan man sova tryggt."

O.N.
3 Juni, 2010

------------------------------------

Industrilås AB tillverkar och tillhandahåller lås och gångjärn av hög kvalitet och design till rätt pris. Företaget arbetar sedan 1981 internationellt med helhetslösningar till dörrar, luckor och inkapslingar utomhus och inomhus. Typiska kunder bygger elkapslingar, serverskåp, teleskåp, tåg, generatorer, husvagnar, släp, verktygslådor av produkterna som Industrilås levererar. Det som skiljer Industrilås från övriga tillverkare av lås, handtag, gångjärn är att de behärskar hela tillverkningsprocessen; gjutning, bockning, stansning, pressning, lackering, montering, kvalitetskontroll och testning. Fabriken finns i Nässjö med 150 anställda. Därtill finns återförsäljare i 21 länder. Kontakta Industrilås här eller besök Industrilås hemsida.

Industrilås i Nässjö AB
Box 214
571 23 Nässjö
Nässjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561397372

Tipsa en kollega

0.032