23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Produktionsstart för AP&T:s första presshärdningslinje i Indien

AP&T:s första presshärdningslinje i Indien är nu i drift hos ALF Engineering, i Khed City, Pune, sydost om Bombay. En stort och viktigt steg för båda företagen.

– Genom vårt samarbete med AP&T har vi möjlighet att på allvar etablera oss på den snabbt växande marknaden för presshärdade delar i Indien, säger Koshy Ninan, Vice President inom Business Development på ALF.

Efterfrågan på presshärdade detaljer från biltillverkare i Indien ökar närmast explosionsartat. Redan nu har ALF order på att tillverka detaljer i en omfattning som innebär att en stor del av linjens kapacitet kommer att vara utnyttjad i mitten av 2026. Framöver kommer man att kunna tillverka mellan två och fyra miljoner detaljer per år.  

Enligt Peter Karlsson, Area Sales Manager på AP&T, är den nya helautomatiska linjen en av de mest avancerade i Indien. 

– Vår lösning håller en väldigt hög nivå både när det gäller prestanda, tillgänglighet och kapacitet. Linjen är baserad på vårt processkunnande och erfarenhet, och som One Responsible Partner® har vi försett ALF med en mycket konkurrenskraftig, fullt integrerad helhetslösning. Förutom AP&T:s automation och styrsystem ingår en 1200 tons hydraulpress baserad på AP&T:s konstruktion och tillverkad av vår indiska samarbetspartner ISGEC, samt en ugn från BENTELER Mechanical Engineering.

I samarbetsavtalet ingår också kunskapsöverföring och kompetensutveckling av ALF:s ingenjörer inom presshärdning. 

– Målet är att vi tillsammans ska göra ALF till Indiens främsta leverantör av presshärdade delar och komponenter. Under en femårsperiod kommer vi därför att bistå med vår kunskap inom till exempel process- och verktygsutveckling, säger Peter Karlsson.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetets utformning och ser fram emot en långsiktig relation till gagn för båda parter, säger Koshy Ninan på ALF. 

AP&T:s första presshärdningslinje i Indien lär följas av fler.

– Ja, vi ser ett stort intresse för vårt erbjudande och har flera förfrågningar på nya linjer. Och med tanke marknadens storlek och tillväxtpotential ser vi väldigt positivt på förutsättningarna att växa här, säger Peter Karlsson. 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.078