23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sington Technology först i Kina med AP&T:s banbrytande teknik för formning av höghållfast aluminium

Nu introduceras AP&T:s avancerade teknologi för varmformning av höghållfast aluminium på den viktiga kinesiska marknaden. Den första produktionslinjen i sitt slag i landet togs i drift i slutet av 2022 vid Sington Technologys anläggning i Shanghai, där den används för tillverkning av lättviktskomponenter till Lotus eldrivna lyxbilar.

– Vi är pionjärer i vår bransch. Med den nya linjen från AP&T tar vi ett stort och viktigt steg, både teknologiskt och produktionsmässigt, som ger oss helt nya möjligheter att möta fordonstillverkarnas behov av lättviktskomponenter, säger Ma Zhijun, CTO på Sington Technology.

Sington Technology, med huvudkontor i Kinas mest dynamiska stad, Shenzen, startade sin verksamhet 2018 med fokus på utveckling av lättviktsmaterial till bilar och produktutveckling av utrustning till fordon för alternativa drivmedel. Året dessförinnan hade AP&T presenterat sin nya teknologi för varmformning av höghållfast aluminium, som skapar nya förutsättningar för konstruktion och rationell tillverkning av stora och komplext formade lättviktsdelar. Här fanns alltså ett ömsesidigt intresse för ett fördjupat samarbete mellan de båda företagen. 

– Vi sökte en erfaren, kunnig och tekniskt världsledande partner, och efter att ha träffats och diskuterat våra behov ett antal gånger fick vi ett stort förtroende för AP&T. Tillsammans arbetade vi fram en banbrytande lösning för varmformning av aluminium som ger oss möjlighet att leverera än mer konkurrenskraftiga produkter till våra kunder. Kombinationen av god formbarhet och låg vikt är väldigt betydelsefull för tillverkare av eldrivna fordon, säger Sington Technologys grundare Zhang Tiantian. 

I oktober 2021 beställde Sington Technology en komplett AP&T produktionslinje med hydraulisk press, automation och flerfacksugn (Multi-Layer Furnace) till sin produktionsanläggning i Shanghai för driftsättning i slutet av 2022. Hittills har den använts för småskalig tillverkning av lättviktsdelar till Lotus eldrivna lyxbilar, men tanken är att produktionen ska skalas upp efter hand. I fullskalig produktion har linjen en kapacitet för upp till 1,2 miljoner slag per år. 

– AP&T har under hela processen varit lyhörda, professionella och effektiva på ett sätt som vi verkligen uppskattar och som väl lever upp till deras ambition att vara One Responsible Partner®. Utrustningen fungerar väldigt bra, produktiviteten är till och med högre än vi förväntade oss. Planen är bygga ut linjen och öka produktionen inom en snar framtid, säger Sington Technologys projektledare. 

Att AP&T:s teknologi för varmformning av höghållfast aluminium nu används i Kina är en viktig milstolpe även för AP&T globalt. 

– Att Sington Technology som första kund i Kina väljer att investera i vår teknologi för varmformning av höghållfast aluminium har stor betydelse och banar väg för fler affärer både i Kina och globalt. Att vårt kinesiska team dessutom genomfört hela projektet på plats under pågående pandemi visar vår regionala styrka, kompetens och långsiktighet, säger Kimi He, General Manager för AP&T i Kina. 

Fakta

  • Sington Technology är ett innovativt teknikföretag som med fokus på forskning och utveckling av nya produkter, processer och material tar fram heltäckande lättviktslösningar för aktörer inom ny energi. 
  • I slutet av 2022 installerades en produktionslinje från AP&T för varmformning av höghållfast aluminium vid Sington Technologys anläggning i Shanghai. Linjen är den första i sitt slag i Kina.
  • AP&T:s prisbelönta teknologi ger möjlighet att konstruera och tillverka komplext utformade lättviktskomponenter i en effektiv process. 

Läs mer om AP&T:s teknologi och produktionslösningar för varmformning av höghållfast aluminium
https:// aptgroup.com/solutions/automotive/forming-high-strength-aluminum

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.047