23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Statussensor från norelem

Förbättrad säkerhet med inställningsbultar och positioneringsbussningar med statussensor från norelem

Förfallodatum
den 15 april 2026

norelem har utökat sitt breda sortiment av produkter med sensorer genom att lägga till inställningsbultar och positioneringsbussningar med statussensorer. Statussensorer används för att ge en konstant visualisering av ”hälsostatus” hos anläggningar och utrustning, att upptäcka tecken på avvikelser reducerar materialförluster och ökar signifikant processtillförlitligheten. Med dessa nya, intelligenta produkter fortsätter norelem att befästa sin position som marknadens pionjär. 

De nya produkterna är utformade för att förbättra tillverkningsprocesserna genom stabilitet, precision och tillförlitlighet. Produkter med stöd för statussensorer och positionsövervakningsfunktioner, såsom norelems inställningsbultar och positioneringsbussningar ger en klar fördel. 

I inställningsbultar med statussensorer sitter sensorn integrerad i bultens handtag och är kopplad till huvudmaskinen med en treledad PVC-kabel. Denna setup gör att sensorn exakt kan upptäcka bultens status (låst eller öppen) och överföra informationen till huvudmaskinen för en aktiveringsberoende processkontroll. Som ett resultat kan längd, höjd och positionering av rörliga komponenter finjusteras, vilket förbättrar precisionen. norelems inställningsbultar finns i varianter av både stål och rostfritt stål. 

Positioneringsbussningarna med statussensorer har en variabelt justerbar sensor på bussningen. På modellerna som är specifikt utformade för statussensorer kan användaren enkelt montera en induktiv standardsensor med 3 mm diameter. Den induktiva sensorn tar emot signalen och överför den till maskinens kontrollsystem. Kontrollsystemet är inlärt att exempelvis inte starta produktionscykeln innan alla drivande komponenter eller spärrar är i rätt läge. Sådan elektronisk statusövervakning är instrumentell för formatsinställningar inom förpackningsmaskiner och underlättar i andra typer av tillverkningsprocesser. 

Utöver inställningsbultar och positioneringsbussningar har norelem utvecklat fjäderbelastade tryckstycken med statussensorer samt  statussensorer i rostfritt stål med hållare för snabbspännare.

För mer information norelem.se

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 100,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter. 

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Tipsa en kollega

0.033