23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Areco siktar på proffsmarknaden i Norge genom strategiskt förvärv av Taksenteret i Trondheim

Areco, en ledande leverantör av stål-, metall-, och byggprodukter, meddelar idag att de utökar sin distributionskedja utanför Sverige genom att förvärva majoritetsandelen av Taksenteret i Trondheim, Norge, en framgångsrik bygghandel inom tak- och plåtslageriprodukter. Förvärvet markerar Areco:s expansionsplaner om att ta ytterligare steg på den norska marknaden för att omfatta proffsmarknaden.

Ägarna av Taksenteret, Terje och Ståle Guldvik, kommer att fortsätta att leda verksamheten för att säkerställa kontinuitet och behålla den unika företagskulturen som bidrar till en stark grund för framtida framgångar inom branschen.

"Vi är glada över att välkomna Taksenteret till Areco-familjen. Genom att dra nytta av Taksenterets kunskap och erkända rykte inom plåtslagerisektorn, tillsammans med Areco:s omfattande sortiment, skapar vi en unik möjlighet att erbjuda en bredare produkt- och tjänsteportfölj. Denna sammanslagning av expertis och resurser är en kraftfull kombination som möjliggör för Areco att utveckla den norska proffsmarknaden ytterligare. Vi har haft en lång och framgångsrik relation med Taksenteret och ser fram emot de möjligheter som detta partnerskap medför för våra kunder,” säger Peter Areskog.

Förvärvet av Taksenteret är ett tydligt tecken på Areco:s engagemang för den norska marknaden och inte bara markerar bolagets närvaro i Norge utan också sätter en solid grund för framtida tillväxt och expansion i hela Norden.

”Genom att kombinera Areco:s breda produktsortiment inom stål, metaller och byggprodukter tillsammans med Taksenterets erfarenheter och djup förståelse för den norska marknaden, kommer förvärvet att innebära en större utbud av högkvalitativa produkter och tjänster för våra proffskunder,” säger Terje Guldvik, VD för Taksenteret.

Om Areco
Areco är en svensk privatägd koncern, grundad 1944, som har etablerat sig som en av de ledande inom stål-, metall- och byggprodukter. Bolaget har en stark global närvaro i 30 länder med en åtagande att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till bygg- och tillverkningsindustrin. Med en omsättning på cirka 3,7 miljarder SEK för innevarande år, och ca 400 anställda fördelade över Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tjeckien och Tyskland, fortsätter koncernen sin starka tillväxtresa.  

Om Taksenteret
Taksenteret AS, grundat 1994, är en bygghandel för tak- och plåtslageriprodukter i Trondheim och Mellersta Norge. Med ett fokus på att leverera kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser, har Taksenteret etablerat sig som en pålitlig partner för professionella plåtslagerikunder.


För mer information kontakta:
Peter Areskog, Koncern-VD Areco
+46 70 554 20 30
peter.areskog@areco.se 

Terje Guldvik, VD Taksenteret
+47 906 87 961
terje@taksenteret.com

Areco
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5560432527

Kontaktperson

Anita Benke
Marknadskommunikatör
+46 406985125 anita.benke@areco.se

Tipsa en kollega

0.031