23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sandvik Coromant utökar sortimentet av solida pinnfräsar, med fullradiepinnfräsen CoroMill® Plura

Optimerade solida pinnfräslösningar för profilfräsning med hög kapacitet i titan och HRSA

Sandvik Coromant – specialisten på skärverktyg – har utökat CoroMill® Plura-familjen av solida pinnfräsar med ett nytt koncept: CoroMill® Plura fullradiepinnfräs, optimerad för medelgrov finbearbetning till finbearbetning i ISO S-applikationer.

”CoroMill® Plura fullradiepinnfräs för ISO S är ett nytt tillskott i vårt optimerade sortiment”, säger Liam Haglington, produktägare för solida hårdmetallpinnfräsar hos Sandvik Coromant. ”Genom den här lanseringen introducerar vi två nya produktgeometrier, optimerade för arbetsstycken av titan respektive HRSA. Produkterna har utvecklats för profilfräsning – specifikt medelgrov finbearbetning och finbearbetning – vid exempelvis blisk- och bladbearbetning.”

Geometrierna för CoroMill® Plura fullradiepinnfräs har utvecklats med fokus på produktivitet, förlängd verktygslivslängd och hög bearbetningssäkerhet, eftersom det är viktiga krav på den marknad där ISO S bearbetas. 

”Verktygets design har vi lagt extra stor vikt vid”, säger Liam Haglington. ”En nyutvecklad ändskärsgeometri förhindrar ogynnsamma skärvillkor i centrum, och ojämn tanddelning ger bästa möjliga dynamiska stabilitet och vibrationskontroll. De nya Zertivo™ 2.0-sorterna – specifikt utvecklade för arbetsstyckets applikationsområden – ger förbättrad slitstyrka och verktygslivslängd.

Mångsidighet i flera olika applikationsområden
Med upp till sex spånkanaler kan CoroMill® Plura fullradiepinnfräs användas med högre matningar utan försämrad ytkvalitet, vilket innebär kortare bearbetningstider och lägre kostnad per del. Verktygen är främst utvecklade för bearbetning av flygmotorbliskar, men är så mångsidiga att de levererar utmärkt resultat även i många andra applikationsområden.

”Verktygen är optimerade för profilfräsning i HRSA och titanlegeringar, och de presterar som allra bäst vid bearbetning av blad och smidda strukturella komponenter”, säger dr Markus Groppe, Global Product and Digital Application Manager för solida hårdmetallpinnfräsar hos Sandvik Coromant. ”Men de är också ett gediget alternativ för applikationsområden utanför flygindustrin, exempelvis inom det medicintekniska området eller fordonsindustrin. Bearbetning av höftledsimplantat eller turboladdare är bra exempel på uppgifter där CoroMill® Plura fullradiepinnfräs briljerar. Verktygen – med sex spånkanaler – är också väl lämpade för sekundära applikationsområden där härdat stål täcks av HRSA-sortimentet, och rostfritt stål täcks av titansortimentet. Maximal produktivitet och verktygslivslängd säkerställs för alla typer av formverktygsapplikationer.”

Ett brett verktygssortiment
Standardsortimentet innehåller speciella sorter för titan och HRSA, med diametrar i intervallet 3–20 mm och 0,125–0,750 tum, fyra till sex spånkanaler, skärdjup på 1,5×D och användbara längder på 3×D och 5×D.

Om standardsortimentet inte uppfyller specifika kundbehov erbjuder Sandvik Coromant ett brett urval av anpassade lösningar för unika krav. ”Utöver standardsortimentet introducerar vi även en rad anpassade lösningar med funktioner som tillgodoser olika kundbehov”, säger Sathish D, Sandvik Coromants Global Product Manager för anpassade solida hårdmetallpinnfräsar. ”Skulle det ändå vara något som saknas, täcks det in av vårt avancerade erbjudande.”

På vår webbplats kan du läsa mer om de solida CoroMill® Plura-pinnfräsarna.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.031