23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

David Harbon blir General Manager för säljområdet Nord- och Centraleuropa

Han tillträder befattningen den 1 januari och tar då över ansvaret för ledarskapet, inklusive utveckling och utförande av alla försäljningsaktiviteter i regionen, genom de direkta och indirekta säljkanalerna.

Sandvik Coromant – experten på skärande bearbetning – har utsett David Harbon till General Manager för försäljningsområdet Nord- och Centraleuropa. Han tillträder befattningen den 1 januari och tar då över ansvaret för ledarskapet, inklusive utveckling och utförande av alla försäljningsaktiviteter i regionen, genom de direkta och indirekta säljkanalerna.

Med erfarenhet från flera seniora befattningar hos Sandvikgruppen har David omfattande affärskunskaper och gedigen maskinteknisk erfarenhet. Han började på Sandvik 1993, som försäljningsingenjör hos Sandvik Materials Technology i Storbritannien. Därefter har han haft en rad seniora roller inom olika grenar av företaget, exempelvis som försäljningschef för EMEA, Sandvik Medical Solutions hos Sandvik Materials Technology samt Vice President för Sales Development Sandvik Construction hos Sandvik Rock Tools.

2013 började David på Sandvik Coromant och har sedan 2020 varit chef för säljklustret Storbritannien och Irland i säljområdet Syd- och Västeuropa. Under perioden som säljklusterchef för Storbritannien och Irland ledde David klustret genom den tuffa pandemiperioden och därefter genom en återhämtningsperiod då försäljningen ökade under hans ledning.

”David har mer än 30 års erfarenhet av Sandvikgruppen och en framgångsrik bakgrund inom försäljning, operativ drift och strategisk hantering av nyckelkunder”, säger Michael Eneberg, Vice President för Global Sales and Marketing hos Sandvik Coromant. David har stor erfarenhet av branschen och de marknader där vi finns. Vi är övertygade om att han kommer att fortsätta att driva organisationen framåt.”

Så här säger David om sin nya roll: ”Under de senaste åren har Storbritannien och Irland som marknad mött en rad globala utmaningar och uppvisat stor flexibilitet under en instabil period. Att leda marknaden har varit väldigt roligt och även en verkligt bra erfarenhet. Sedan 2020 har vi tacklat flera globala utmaningar – från pandemin till den ekonomiska nedgången – och var och en av dem har gett möjlighet till reflektion och förbättring. Jag tar med mig erfarenheterna in i den nya rollen som General Manager för Nord- och Centraleuropa, och jag ser fram emot att medverka till ökad tillväxt i regionen.”

För mer information om de senaste produkterna och tjänsterna från Sandvik Coromant, besök webbplatsen

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.031