23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AFRYs Qualification Center utökar ackrediterade svetstjänster med svetsprocedurer.

AFRYs Qualification Center har erhållit ackreditering från SWEDAC som kontrollorgan enligt den internationella standarden SS-EN ISO/IEC 17020:2012, för utfärdande av svetsprocedurer. Sedan tidigare kan AFRY även bedriva personcertifieringar för samtliga standarder inom ISO 9606- serien, Räl TDOK 2014:0587, ISO 13585 lödarprövningar och ISO 14732 för operatörer. Därmed har AFRY nu ett komplett erbjudande av ackrediterade tjänster för att tillgodose svetsrelaterade kunders önskemål.

AFRYs Test & Qualification Center består av två skilda verksamheter men som ändå arbetar väldigt nära varandra.
Test Center utför provning- och verifieringstjänster, medan Qualification Center certifierar svetsare och svetsprocedurer. Vid certifieringsprocessen ingår det olika typer av fysiska prov, som Qualification Center då beställer av Test Center, vilket gör att verksamheterna får fina synergier.

Test Center, som varit verksamma i över 30 år, är en väl meriterad och idag ackrediterad provningsverksamhet som erbjuder provnings- och verifieringstjänster. De testar kunders komponenter, produkter eller system enligt många olika metoder och har genom åren utökat sina erbjudanden och kompetenser med bland annat oförstörande provning och materialprovning relaterade till svetsade förband

AFRYs Test & Qualification Center är unika med eget provningslabb i Sverige och utspridd kompetens över hela landet.
Båda verksamheterna är stationerade i Borlänge. Qualification Center har dessutom svetskontrollanter runtom i landet redo att stå till tjänst, vilket gör att de kan erbjuda sina tjänster i hela Sverige från norr till söder. Det som också gör dem unika är att de bokstavligt talat sitter vägg i vägg med Test Centers provningslabb dit svetsarprover skickas och därmed går själva proceduren snabbt med korta ledtider.

Qualification Center kan även erbjuda en paketerad digital tjänst, Weldward, som gör vardagen enklare för den som är svetsansvarig, ett sätt att ha kontroll över svetsrelaterad dokumentation, framtaget av AFRY. Läs mer om Weldward.

AFRY´s Test & Qualification Center
Forskargatan 3
781 70
Borlänge
781 70 Borlänge
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562248012

Kontaktperson

Per Händemark
Gruppchef Qualification Center
+46 722052781 per.handemark@afry.com

Tipsa en kollega

0.031