23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

UPG och Hexagon samarbetar för att förbättra studenters utbildning med mjukvarulösningar

UPG samarbetar med Hexagon för att förse studenter med mjukvarulösningar, vilket förbättrar deras utbildning och praktiska erfarenhet.

Teknik är en viktig del av vårt dagliga liv och genomsyrar nästan alla aspekter av vår värld - från att driva innovation till att betjäna olika branscher. Dessutom spelar ingenjörsvetenskap en viktig roll när det gäller att hantera kritiska sociala frågor som katastrofåterhämtning, ojämlikhet och klimatförändringar. Dessutom påverkar det områden som sjukvård, jordbruk och utbildning. Petroleum-Gas University of Ploiești (UPG) i Rumänien har ingått ett partnerskap med Hexagon för att ge sina studenter tillgång till olika mjukvarulösningar. Samarbetet inleddes i februari 2023 och har redan gett betydande fördelar för studenter, professorer och doktorander vid UPG.   
  
Hexagon har tillhandahållit mjukvarulösningar, inklusive CADWorx®, CAESAR II®, Smart® 3D, PV Elite®, TANK® och GT STRUDL®, som införlivas i olika kurser och specialiseringar som erbjuds av universitetet. De mjukvarulösningar som Hexagon tillhandahåller används av studenter på kurserna Equipment for Refinery and Petrochemistry, Product Design Engineering, Technical Systems Integrity och Flexible Pipeline Systems. Den praktiska tillämpningen av teoretiska begrepp som lärts ut i undervisningen med hjälp av Hexagons mjukvarulösningar har uppskattats av studenterna. De har uttryckt sin entusiasm för PV Elites användarvänliga gränssnitt och tillhörande materialdatabas som används för att konstruera tryckkärl. På samma sätt har CAD-plattformen som används i CADWorx fått beröm för sin användarvänlighet. Partnerskapet mellan Hexagon och UPG främjar innovation och teknisk utveckling genom att integrera akademisk forskning och praktiska tillämpningar. Genom att integrera dessa mjukvarulösningar i sina kurser får studenterna värdefull praktisk erfarenhet som förbereder dem för en karriär inom branschen, vilket ökar deras chanser att anställas av ledande företag. Genom att använda dessa lösningar förbättras kvaliteten och effektiviteten i den akademiska forskningen, vilket främjar innovation och teknisk utveckling. Detta samarbete gynnar den akademiska sektorn och industrin genom att skapa en pool av högkvalificerade och innovativa yrkesverksamma.   
  
"Som universitet söker vi alltid möjligheter att ge våra studenter tillgång till de senaste verktygen och teknikerna för att hjälpa dem att uppnå sina akademiska och yrkesmässiga mål. Hexagons tekniska mjukvarulösningar har varit en ovärderlig tillgång för vår institution i detta avseende", säger Costin Ilincă, vice dekan vid fakulteten för maskin- och elektroteknik. Partnerskapet mellan Hexagon och UPG är ett värdefullt samarbete som överbryggar klyftan mellan den akademiska världen och industrin, vilket resulterar i en bättre förberedd arbetskraft och mer innovativa lösningar på verkliga utmaningar. Det är ett utmärkt tillfälle för studenter att få praktisk erfarenhet inom sina valda områden och samtidigt främja innovation och teknisk utveckling.   
  
UPG ser fram emot att fortsätta arbeta med Hexagon för att utforska nya och innovativa sätt att integrera deras lösningar i läroplanen och ge sina studenter ännu fler möjligheter att utmärka sig i sina akademiska och yrkesmässiga strävanden. 
 
Läs mer på vår blogg. 
 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.049