23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

U.form beställer ny presshärdningslinje från AP&T för produktion i USA

AP&T har nyligen fått en beställning på ytterligare en presshärdningslinje till U.form, som producerar bildelar för en rad stora fordonstillverkare i Europa och USA.

Den nya presshärdningslinjen ska installeras vid U.forms produktionsanläggning i Detroit, USA i början av 2024. 

– Med den nya linjen kommer vi att kunna förbättra vår produktionskapacitet, tillverka nya typer av delar, bredda vårt produktprogram och höja kvaliteten, säger Renzo Triaca, CEO på U.form.

Den nya linjen blir företagets sjunde presshärdningslinje från AP&T. Av de tidigare installerade linjerna är tre i drift hos U.form i Italien, en i Mexiko och en i Detroit. Ytterligare en linje kommer att levereras till U.form i Mexiko under hösten. 

– AP&T har alltid varit ett stöd för oss när vi blickat framåt för att hitta nya tekniska lösningar på de utmaningar vi har stått inför och hjälpt oss på vägen till entreprenöriell utveckling och tillväxt. Vi har samarbetat under många år och har hittat tillfredsställande lösningar både vad gäller finansiella frågor och tidplaner, så AP&T är en affärpartner som verkligen möter våra behov, säger Renzo Triaca.

Michael Hunger, AP&T’s Director and Head of Sales and Marketing Europe är också glad över det långvariga affärssamarbetet mellan de två företagen. 

– Vi är förstås stolta över att återigen få förtroendet att bidra till att förstärka U.forms produktion av presshärdade delar, den här gången på den nordamerikanska marknaden. 

I ordern ingår bland annat en hydraulpress med 1600 tons presskraft och kapacitet för pressning av stora delar, automationsutrustning, styrsystem, linjeintegration och drifttagning. 

Kort om U.form

  • U.form har sin bas i Castellalto, Italien.
  • Är etablerade med tillverkning i Italien, Polen, USA och Mexiko.
  • Producerar delar till ett stort antal biltillverkare.
  • Erbjuder bl a presshärdning, laserskärning, blästring och svetsning.

Läs mer om U.form 
https://www.u-form.it/en/

Läs mer om AP&T:s presshärdning
 https://aptgroup.com/solutions/automotive

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.031