23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Egen laserskärmaskin – en helt perfekt investering!

Hör Andreas från JMT berätta om hur de breddade sin verksamhet via Intercut

Andreas Onselius är en av två ägare till företaget Jönköpings Montageteknik AB, en verksamhet som startade upp 2005 och som idag har 11 anställda.

Hej Andreas, berätta lite kort om vilka kunder ni har och vad de är ute efter?
Det är till oss man ringer när man inte vet vem man ska ringa! Vi fungerar som en underleverantör till små och medelstora verkstäder. Vi gör en hel del dörrar, utrymningsstegar, diverse inredning och prototyper. Vi jobbar mycket med material till automationsindustrin och även mycket till reklambranschen där vi gör skyltar och annan inredning.

Vi gör också en hel del specialare såsom grillspett, vedkorgar med mera – hela grejen är att vi kan jobba ganska brett och definitivt snabbt. Vi kan ta panikjobben och leverera nästan omgående, och det är tack vare laserskäraren som teamet på Intercut hjälpte oss att hitta.

Hur kom det sig att ni köpte en laserskärmaskin?
Då våra tjänster delvis utgörs av metallegoarbeten där vi själva ibland fick beställa – och vänta på – laserskuret material, såg vi helt enkelt en marknad för att utöka maskinparken med en egen laserskärmaskin. Vi hade relativt små serier själva, men då vi ofta jobbar med speciallösningar för kunder så såg vi ett behov och en möjlighet att hjälpa andra och började kika på den här investeringen.

Har man ingen egen maskin så är det ofta väldigt svårt att få tid hos de som har resurser att hjälpa till. Ofta jobbar de som har den här tjänsten mot större industrier och då har de ganska låg prioritet på beställningar från andra, mindre kunder – vilket ger långa leveranstider. Det blir dyrt och krångligt. Vi såg en marknad för att underlätta inte bara oss själva utan också för att hjälpa andra små och medelstora kunder/verkstäder, som vi idag är underleverantörer till.

Vilka andra lösningar hade ni innan ni köpte maskinen?
Vi trollade lite med knäna. Visst, vi hade ju vinkelslipar och sågar vi försökte jobba med, men jobben tog mycket längre tid och det var svårare att ta betalt av kunden. Nu har det blivit mycket, mycket lättare!

Berätta om processen när ni hittade Intercut och laserskärmaskinen?
Det är sällan man gör liknande inköp och därför har man ingen direkt erfarenhet, så det är svårt. En sådan här maskin köper man kanske bara en gång i livet. Det var såklart oerhört viktigt att det skulle bli bra.

Säljaren på Intercut kändes pålitlig och genuint hjälpsam, vi hade kontakt med flera av dem och de var sköna att snacka med, inte alls den typiska ”nasaren” utan tvärtom – de ville lösa våra problem, de var intresserade på riktigt och kändes lätta och trevliga att ha att göra med. Och maskinen blev perfekt för oss.

Läs mer om hur Andreas och hans kollegor fick kontakt med några som ville lösa deras problem, på riktigt:

”Intercut ville lösa våra problem ...”

 

Intercut Sverige AB
Box 8026
Besöksadress: Orrvägen 26-28
192 08 Sollentuna
Sollentuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564367430

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031