23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lösning för problemfritt flöde hos fjärrvärmeverk

Ett av våra pågående projekt är ett uppdrag för Ronneby Miljö & Teknik. Det handlar om en installation av transportskruvar för tre pannor i ett fjärrvärmeverk.

Ronneby Miljö & Teknik hade problem i pannorna med utforslingen av aska och slagg. De befintliga skruvarna var för svaga och de behövdes bytas mot mer robusta och starkare och som var bättre anpassade för sitt ändamål.

Efter en dialog och diskussioner mellan personal hos Ronneby Miljö & Teknik och vår tekniske säljare, Henrik Blomqvist, föreslogs en skräddarsydd lösning:

En skruv inuti pannan matar ut aska till ett tråg som löper längs med pannan. Tråget är utrustat med en askskruv som forslar askan framåt till ett utlopp i golvet. Pannan är även utrustad med en s k rivarvals som är en omrörare för att fliset dvs bränslet ska falla jämnt 

- Det vi speciellt har uppskattat under projektets gång, förutom lösningen på vårt problem, är att Wevik Maskin, alltid är tillgängliga, de svarar alltid, säger Marcelo Acuna och Tony Evaldsson, serviceteknikerna som ansvarar för projektet hos Ronneby Miljö & Teknik.

En panna är klar och monterad och de övriga två kommer att färdigställas under våren.

Fotot visar utloppet från en panna med skruven som matar aska till en trågskruv.

Wevik Maskin AB
Timmergatan 3
593 62 Västervik
Västerviks kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560946526

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031