23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lokalisering och låsning görs enkelt med norelem

Ny positioneringscylinder med snabbspännsystem

I industriella tillämpningar där det är viktigt att säkra verktyg och basplattor snabbt och effektivt har specialisten i standardkomponenter, norelem, lanserat en ny positioneringscylinder med snabbspännsystem för att spara tid åt operatörerna vid installationer.

Den smarta designen kräver endast en kvarts rotation för att stänga dragskruven. Detta tvingar i sin tur tre låskulor utåt, och låser i mottagarbussen för att förhindra eventuell linjär eller roterande rörelse.

Positioneringscylindern är gjord av härdat legerat stål. norelem levererar den i tre bultdiametrar - 13, 16 och 20 mm - och i flera bultlängder. Cylindern är konstruerad för att ge upprepad noggrannhet upp till ± 0,013 mm och låg takhöjd. Eftersom samspelet mellan cylindern och mottagningsbussen gör avtagning möjlig så är lokaliseringskulorna och säteshålet därför skyddade från överbelastning, vilket ger pålitlig långsiktig prestanda.

"Det här är ett enkelt, mekaniskt lokaliseringssystem, vilket innebär att plattorna kan låsas säkert på plats på några sekunder, med bara en sexkantnyckel. Det är en del av norelems satsning att leverera välutrustade, lättanvända delar som gör livet enklare inom tillverkning och industri”, säger Marcus Schneck, VD på norelem.

Läs mer om våra positioneringselement.

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Tipsa en kollega

0.031