23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EBP i Olofström investerar i 3D-laser

På EBP i Olofström tillverkas karossdelar till flera av Europas ledande biltillverkare. Företaget är specialiserade på kvalificerad produktion för såväl serieproduktion som eftermarknad.

På EBP i Olofström tillverkas karossdelar till flera av Europas ledande biltillverkare. Företaget är specialiserade på kvalificerad produktion för såväl serieproduktion som eftermarknad.

I produktionsanläggningen finns tillgång till all kompetens och utrustning som krävs för tillverkning av karosskomponenter utifrån fordonsbranschens krav på hög kvalitet, korta ledtider och snabb anpassning till nya modellserier.

När Tommy Svensson, ansvarig tekniker för laserskärning på företaget, får frågan varför valet föll på Din Maskin och Prima Power som leverantör nämner han två orsaker:
- Prima Power OPTIMO är den maskin på marknaden som har den enskilt största arbetsytan. Detta tillsammans med VIVIDA-skärhuvudet gav oss den maskin vi letade efter. Vi kommer huvudsakligen skära aluminium i maskinen, men även stål och rostfritt.
- Thomas Hägglunds oslagbara kunnande om laser i allmänhet och Prima Powers maskiner i synnerhet är en stor trygghet, avslutar Tommy (Thomas är produktansvarig för laser på Din Maskin).

Kjell-Arne Thorén (Din Maskin) Tommy Svensson (Produktionstekniker EBP) Daniel Jeppsson (Operatör EBP), Per Svensson (Projektchef EBP) samt sittande Thomas Hägglund (Din Maskin) framför den nyinstallerade Prima Power OPTIMO.

Kjell-Arne Thorén, säljare på Din Maskin, berättar att Prima Power OPTIMO är en förstklassig 3D-lasermaskin för skärning och svetsning av större arbetsstycken med utmärkt kvalitet och noggrannhet och att det är deras största 3D-lasermaskin.

Den används huvudsakligen inom karosstillverkning (personbilar, lastbilar, etc.) och inom rymd-/ flygindustri. Stor arbetsvolym (mer än 11m³) med bästa åtkomlighet, flygande optik,sammansatt portalstruktur, hög noggrannhet och enkel programmering gör OPTIMO till den ideala maskinen för snabb och precis bearbetning av större 3D-detaljer. Det direktdrivna huvudet utan axlar och växlar garanterar hög dynamik och noggrannhet utan vändglapp och slitage.

Systemet för byte av verktyg gör det enkelt att snabbt byta mellan olika processerför att på så sätt ytterligare bredda applikationsområdet för denna mycket flexiblamaskin. Med det rätta verktyget skär eller svetsar OPTIMO med precision olika material och tjocklekar. VIVIDA-skärhuvudet minskar cykeltider för typiska applikationer som ex. motorhuv inre med 50-100 hålbilder och konturlängder på 5-8 meter med upp till 27 %! Denna option var också en avgörande anledning till att EBP valde OPTIMO till sin produktion.

Besök deras sida

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Kontaktperson

PS

Tipsa en kollega

0.047