23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Henjo Plåtteknik i Ljungby lägger varsel om neddragning

| Medlemsnyhet | Företag HENJO Plåtteknik Aktiebolag

Henjo Plåtteknik i Ljungby har idag varslat om neddragning av verksamheten. Varslet berör 19 personer vid företagets anläggning i Ljungby.

Pressmeddelande

2015-08-31

Henjo Plåtteknik i Ljungby lägger varsel om neddragning

Henjo Plåtteknik i Ljungby har idag varslat om neddragning av verksamheten. Varslet berör 19 personer vid företagets anläggning i Ljungby. Förändringen innebär en större omorganisation för att anpassa företaget efter de förväntande produktionsvolymerna i framtiden.
Henjo har under de senaste åren haft lönsamhetsproblem med verksamheten. Företaget levererar helhetslösningar inom avancerad plåtbearbetning och är underleverantör till främst svensk verkstadsindustri.

- Med den här strukturella förändringen kan vi optimera och renodla företagets produktion, för att på sikt nå bättre lönsamhet och därefter kunna växa genom investeringar i bland annat ny teknologi, säger Anders Larsson, VD för Henjo Plåtteknik AB, och fortsätter:

- Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva komma med det här beskedet. Vi har gjort en omfattande analys av vår produktion, allt från produkter, kunder, kapacitet och kommit fram till att det enda sättet att skapa en bättre lönsamhet är att banta och fokusera verksamheten för att nå en lägre kostnadsnivå.

All personal är informerad om driftsneddragningen, MBL-förhandlingar har inletts med de anställdas fackliga företrädare och målsättning är att försöka påskynda förhandlingarna med hänsyn till företagets medarbetare. För-handlingen berör omorganisation och en övertalighet på fjorton kollektivanställda och fem tjänstemän.

Henjo Plåtteknik AB ingår Söderbergföretagen. Henjo har cirka 100 anställda och en omsättning på cirka 120 Mkr.


Om Söderbergföretagen
Söderbergföretagen AB grundades 1995 och är en grupp av starka underleverantörer inom plast, plåt och infrastruktur. I Söderbergföretagen ingår Nordic Plastics Group AB, Elisolation AB, Henjo Plåtteknik AB,
AB Blinkfyrar samt AB Provia Vägmärkning. Söderbergföretagen har en omsättning på 605 MSEK och 330 anställda. Läs mer om Söderbergföretagen på: www.soderbergforetagen.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Larsson, VD för Henjo Plåtteknik AB – tel 076-537 03 01
anders.larsson@henjo.se

Mattias Sonnenfeld, VD för Söderbergföretagen – tel 070-654 88 73
mattias.sonnenfeld@soderbergforetagen.se

Medlemsnyhet

Företag
HENJO Plåtteknik Aktiebolag

Fabriksgatan 9
341 21 LJUNGBY
Sverige
HENJO Plåtteknik Aktiebolag

Tipsa en kollega

0.047