23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

RMIG ImagePerf: Tar den perforerade plåtens välkända fördelar ett steg längre

Perforerad plåt har många fördelar för bland annat fasadbeklädnad och solskydd. Med RMIG ImagePerf kan man nu ta alla dessa fördelar ett steg längre.Ett exempel är Skanskas hittills grönaste kontor – på Väla Gård i Helsingborg.

Perforerad plåt  är enkelt att skära och forma den tåliga metallen och att kombinera den med olika former av ytbehandling. Med RMIG ImagePerf  får plåten agera projektionsyta för arkitektens estetiska visioner, en bild som RMIG genom sin förmåga att perforera plåt på alla tänkbara sätt kan överföra till fasaden. Ett exempel är Skanskas hittills grönaste kontor – på Väla Gård i Helsingborg.

Anrika Väla Gård är en jordbruksfastighet med en vacker, kulturmärkt gråstenslada från 1800-talet, som är ett landmärke vid staden huvudinfart. Här har Skanska Helsingborg uppfört en modern kontorsfastighet där de samlat sin tidigare geografiskt utspridda verksamhet på ett enda ställe.

Stort fokus på miljön
Nybygget samspelar med den anrika 1800-talsbyggnaden och är koncernens hittills grönaste kontor – tillika Nordens första kontorsbyggnad med plusenergihusstandard. Detta blev möjligt bland annat genom ett tidigt och omfattande samarbete mellan arkitekterna på Tengbom och Skanskas energiingenjör avseende bland annat utformning av klimatskärmen, fönsterplacering och solskydd.

En del av klimatskärmen består av ett solavskärmande raster av perforerad corténplåt med trädmotiv. Plåten täcker de nybyggda husens gavlar. Mönstret samspelar med skogen och förlängningen av skogsvägen, och gör att byggnaderna sticker ut och smälter in perfekt i det omgivande skogsområdet på samma gång.

Den här videon visar hur det ser ut: https://youtu.be/0g5_xWKLMlI

Ett steg till
Lösningen bygger på RMIG ImagePerf-tekniken. Med denna bibehåller man alla den perforerade plåtens redan välkända fördelar i form av funktionalitet, miljömässig hållbarhet och mångsidighet både för exteriör och interiör. Samtidigt adderar man ytterligare en estetisk möjlighet.

Den plåt som ska perforeras får helt enkelt agera projektionsduk för arkitektens visioner i form av konstverk, foton, illustrationer eller grafik. Genom sin förmåga att perforera plåt på alla tänkbara sätt kan RMIG sedan variera storlek, mellanrum och delning – och därmed skapa mönster, skuggor och en nästan 3D-mässig känsla av djup. Tekniken kan användas exempelvis för att skapa kontrast till andra byggmaterial, för att markera delar av byggnaden eller för att tydliggöra dess syfte för omgivningen.

RMIG ImagePerf är en del av RMIG City Emotion, ett koncept för unika lösningar för byggindustrin.
Se mer här: http://rmig.com/se/city+emotion/city+emotion+spirit

Hårda fakta om fasadplåten

·      Råvara: Corten

·      Mönster: RMIG ImagePerf

·      Tjocklek: 2,0 mm

·      Slutbehandling: Bockning

·      Avskärmad yta: 430 kvadratmeter

·      Arkitekter: Patrik Ekenhill och Rikard Jansson, Tengbom


Fler exempel på RMIG ImagePerf
http://rmig.com/se/city+emotion/bli+inspirerad/applikation

 
För mer information, vänligen kontakta
Mikael Kvarnstedt,
Sales Manager Sweden, RMIG Sweden AB
E-post: mkv@rmig.com 
Telefon: 0501-682 00

 
RMIG erbjuder perforerad plåt och sträckmetall för många olika tillämpningar. Som världens största tillverkare och leverantör i vår bransch har vi både den erfarenhet och logistik som krävs för att alltid kunna erbjuda rätt lösning till rätt pris.

Förutom fasadbeklädnader kan RMIG leverera produkter och lösningar för bygg- och arkitekturändamål som parkerings- och säkerhetskontroller, ljuddämpande vägg- och takbeklädnader, belysning, gatumöbler, räcken och gångbanor.

RMIG har försäljningskontor/produktionsenheter i 13 europeiska länder och lokala representanter i ett stort antal länder utanför Europa. Överallt erbjuder vi omfattande lokal rådgivning och valfrihet, oavsett om det gäller express­leverans av lagervaror eller skräddarsydda lösningar anpassade för unika krav på design. För mer information, besök rmig.com/se/city+emotion

 

RMIG Sweden AB
Västerängsvägen 1
542 22 Mariestad
Mariestad kommun
Sverige
VAT nummer: SE556077831701

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
+45 44208803 mfd@rmig.com

Tipsa en kollega

0.047