23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Wica Cold investerar i sin E-Brake nummer fyra – energisnålt och miljövänligt

Utöver sina fyra E-Brake, servoelektriska kantpressar, har Wica Cold även en Finn-Power stans-/vinkelsax, SG6 samt en Prima-Power SGe8 från 2011 från Din Maskin.

Wica Cold AB från Vislanda i Småland har sedan 1957 försett den nordiska och baltiska marknaden med kyl- och frysmöbler för livsmedelsbutiker. Sedan 2005 ingår Wica Cold AB i Arneg-koncernen och sedan dess har Wica och Arneg gemensam produktutveckling och produktprogram. Produkterna som tillverkas i Vislanda bär namnet Arneg Nordic.

Arneg Nordic-WICA har idag över 200 medarbetare i Sverige och Produktionsenheten i Vislanda omfattar över 25 000 m2 produktions- och logistikytor. Kundorderstyrd, rationell och miljövänlig produktion tack vare den senaste tekniken. Arneg Nordic-WICA är det ledande företaget för kommersiell kyla på den nordiska och baltiska marknaden.

Gustaf Rosén, fabrikschef på Wica Cold, berättar att de har haft en bra start på 2015 vilket gjort att fler maskininvesteringar behövde göras:

- Vår första E-Brake installerades våren 2010 och vi hade redan då i tankarna att vi skulle köpa en maskin till. Operatörerna har varit mycket nöjda och hösten 2011 var det dags för maskin nummer två. 2013 tog vi ytterligare ett steg och investerade i vår tredje E-Brake och nu har vi alltså investerat i E-Brake nummer fyra! Vi valde i och med detta att byta ut en kantpress i annat fabrikat så att samtliga kantpressar är av märket SafanDarley. Det kommer att underlätta vid programmering och produktion då vi kan flytta personal och detaljer mellan maskinerna och därmed öka flexibiliteten, avslutar Gustaf.

Sedan tidigare har Wica Cold även en Finn-Power stans-/vinkelsax, SG6 samt en Prima-Power SGe8 från 2011 från Din Maskin.

Den servoelektriska kantpress, E-Brake, som Wica Cold nu har beställt är en 50 tons 2 meters maskin. E-Brake finns i tontal från 35 till 300 ton och med presslängder från 1250 – 4000 mm.Programmeringssystemet är dessutom mycket enkelt och användarvänligt. Maskinen är utrustad med linjärskalor för hög noggrannhet, har låg ljudnivå och låg energiförbrukning. Returslaget utförs med säkerhetsfjädrar som garanterar att balken går tillbaka även vid strömavbrott. Sist men inte minst viktigt är att en E-brake är fri från oljeläckage!

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.031