23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utmanande projekt för Timab

Tibro Maskinreparationer AB (Timab) har nyligen slutfört en stor ombyggnad av en portalfräs åt Uddeholms AB.

Kontraktet var värt över 10 miljoner kronor och fräsen, som är över 24 meter lång, har genomgått en mekanisk renovering och rustats upp med nytt styrsystem från Siemens.

– Det fanns många utmaningar i jobbet. Den största är nog att vi har utvecklat en ny fastlåsning av verktyg, berättar Timabs konstruktör Peter Siljehult för Metal-Supply.

Med den nya låsningen, finns nu en hållkraft på 30 ton i frässpindeln.

– I och med att de har ett fräsingrepp på 17 mm djup i materialet och en fräsdiameter på Ø400 när de fräser, åtgår det en enorm kraft att hålla fräskroppen still. Så att det inte blir vibrationer, förklarar Peter Siljehult.

– Där var vi osäkra på om allt skulle fungera så bra som vi hade hoppats på. Hela projektet byggde på att det skulle fungera, fortsätter han.

Men det hela lyckades och Timab ser nu en stor potential framöver, på andra liknande maskiner. Nu väntar nya utmaningar och kunder.

– Just nu håller vi på med ett stort projekt till en stor motortillverkare, som skall vara klart till semestern. Det är en kugghyvel som vi renoverar och bland annat ska ett nytt styrsystem installeras.

Tibro Maskinreparationer AB
Kyrekfalla Brovik 1
543 34 TIBRO
Tibro kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564290350

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047