23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Innovativ ingenjör

Jeffrey Insalaco, chefsingenjör för strängpressade produkter på Sapa, har 13 patent.

– INNOVATIVA GENOMBROTT kommer ofta när saker och ting inte riktigt blir som man har tänkt sig. Då är det viktigt att gå på djupet och ta reda på varför det inte fungerar. Genom att lära sig av sina misstag kan man ofta ta ett steg framåt och utveckla nya teknologier och produkter som så småningom kan leda till patent, säger han.

– Jag har arbetat med värmeöverföring ända sedan 1985, då jag genomförde ett projekt på universitetet, och under årens lopp har jag utvecklat ett brinnande intresse för det här området. Om man har kul på jobbet blir man också bättre på det man gör, vilket i sin tur leder till bättre resultat.

– Det jag uppskattar mest med Sapa är att jag får vara innovativ och utforska nya idéer. Jag
ägnar mycket tid åt att träff a kunder, prata med produktdesigners och besöka olika produktionsanläggningar för att se hur de integrerar våra material i sina processer.

– I mitt arbete med patent är jag lite av en konstnär – jag genomgår olika kreativa faser. Ett av mina favoritpatent är en särskild process för strängpressning av en grenrörsport. I denna process används flera olika tekniker, pressar, finita element, smörjmedel och ytbeläggningar. Den omfattar alla delar av den grundläggande kursplanen för maskinteknik! Det var en fantastisk känsla att få patent på en komponent som används i 130 miljoner bilar.

Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Vetlanda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563667483

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031