23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Hydro Extrusion Sweden AB

Hydro är ett globalt integrerat aluminiumföretag med tillverkning, försäljning och handelsverksamhet genom hela värdekedjan – från bauxit, aluminiumoxid och energiproduktion till framställning av primäraluminium, valsade och strängpressade produkter samt återvinning. Hydro har omkring 35 000 anställda, med huvudkontor i Norge och verksamhet i över 40 länder på alla kontinenter. Med över hundra års erfarenhet av produktion av förnybar energi, teknisk utveckling och progressiva partnerskap strävar Hydro efter att stärka kunderna och samhällets bärkraft där de verkar.

Hydro Extrusion Sweden AB, den svenska profilverkverksamheten, sysselsätter cirka 1000 medarbetare och har en omsättning på 2,2 miljarder kronor. Företaget är marknadsledande i Sverige. Produktion finns i Vetlanda och Finspång och försäljning finns i Vetlanda, Finspång och Göteborg.

Våra kunder finns inom alla marknader: distribution, industri, bygg, transport, fordon med mera. Vi erbjuder våra kunder lösningar som ger mervärde, inte bara en aluminiumprofil. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och vi använder kompetens, erfarenhet och resurser från hela koncernen för att tillgodose våra kunders behov.

Alla våra lösningar baseras på aluminium – den gröna metallen. Det viktigaste utgångsmaterialet vid framställning av aluminium är bauxit. De kända brytvärdiga fyndigheterna har bedömts motsvara 200-400 års produktion med nuvarande produktionstakt. Den areal som berörs vid brytning är relativt begränsad. När brytningen har avslutats kan den ursprungliga miljön återskapas.

Fakta om aluminium:
• låg vikt
• hög hållfasthet
• överlägsen formbarhet
• lätt att bearbeta
• utmärkt korrosionshärdighet

Aluminium kan återanvändas till samma ändamål om och om igen. Omsmältning kräver endast 5 procent av den ursprungliga energiinsatsen. Omkring 50 procent av Hydro Sveriges totala produktion baseras på återvunnet aluminium.

Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Sverige
VAT nummer: SE5563667483
1000
ISO 14001, ISO 9001:2008, ISO TS 16949
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Tipsa en kollega

0.032