23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tech Trends

Prevas kundtidning, Tech Trends nr 1 2014

INOM ELEKTRONIK-SVERIGE har många starka krafter, företag och myndigheter, på senare år gått samman i olika initiativ för att belysa hur viktig strategisk innovation och utveckling av elektroniksystem är för Sveriges konkurrenskraft. Elektronikens ledande position som en tillväxtmotor för övrig industri håller på att utarmas och det är bekymmersamt. Prevas är engagerade i fler fora. Lär mer om vårt engagemang i ledaren.

Världens största teleskop
European Extremely Large Telescope (E-ELT) är just vad namnet antyder. Planen är att bygga ett gigantiskt astronomiskt teleskop. Prevas har bidragit med delar som används till att undersöka om detta är möjligt att bygga.

Miris växer globalt med "Prevas inside"
2012 vann Miris Swedish Embedded Award med sitt unika analysinstrument för analys av bröst-, ko- och buffelmjölk. Sedan dess har det världsunika instrumentet gjort segertåg över stora delar av världen och bolaget har expanderat snabbt. Nyligen fick Miris en stor genombrottsorder i Bangladesh. Allt mycket tack vare en snabb initial lösning med Prevas mjukvara.

Specialistkunskap är avgörande för OHB Sweden
Christine Mailhes, Procurement Manager, delar här sina erfarenheter av varför OHB Sweden tar hjälp av Prevas EMC-expert, Thomas Bergkvist.

Planare plåt med ABB Stressometer
Att valsa stålplåt är inte lätt. Minsta lilla fel i trycket i valsen och plåten blir sned och bucklig. Därför har ABB byggt en planhetsmätare kallad stressometer som monteras i ett valsverk och mäter dragkraften i plåten och ser till att den valsas rätt och rakt.

Hur man lyckas med innovationsutmaningar
Vi frågade tre av våra egna konsulter, verksamma hos kunderna, hur de ser på innovationsutmaningar och vad som är viktigt för att lyckas bäst.

Läs artiklarna i Prevas kundtidning nr 1 2014.

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Kontaktperson

HL
Helena Lundin
Kommunikations- & informationschef
+46 21 360 19 20 helena.lundin@prevas.se

Tipsa en kollega

0.031