23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Alumeco tar över konkurrerande aluminiumgrossist i Polen

Med uppköpet av polska Aluteam önskar Alumeco stå ännu starkare på den polska marknaden samt öka servicegraden bland de många danska och västeuropeiska verksamheter som nu etablerar sig i Polen.

För danska Alumeco, som är Skandinaviens största aluminiumgrossist, har Polen länge varit en strategiskt intressant marknad. Nu utökas aktiviteterna på den polska marknaden i och med uppköpet av den konkurrerande grossisten Aluteam och därmed etableringen av dotterbolaget Aluteam-Alumeco Sp. Z o. o. Målet är att vara stark på den polska marknaden, som inte påverkats på samma sätt av lågkonjunkturer som de övriga baltiska marknaderna.

Både standardmaterial och speciallösningar
För kunderna betyder den nya konstellationen en samarbetspartner som ger åtgång till ett stort sortiment av standardvaror samt stor kompetens inom speciallösningar. Det gäller primärt aluminium, men Aluteam-Alumeco Sp. har också mässing, koppar och brons i sortimentet.

För kunden blir 1+1=3
Från huvudkontoret i Rzesszow samt kontoret i Wroclaw, som tillsammans sysselsätter 25 medarbetare, önskar Aluteam-Alumeco Sp. ge service till verksamheter i hela Polen.

-Med Aluteam har vi funnit den rätta partnern, så vi servicemässigt står ännu starkare på den polska marknaden. Samtidigt är vi redo att ta emot de danska och västeuropeiska verksamheter, som etablerar sig i Polen. Detta är hela idén med detta partnerskap, som vi tror skapar förutsättningen att 1+1 blir 3 för kunderna, menar Thomas Wulff, som är exportchef på Alumeco och ansvarar för aktiviteterna i Polen.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Exportchef Thomas Wulff, mobil: +45 24 88 56 00 - thw@alumeco.dk

Alumeco Sverige AB
Gullbergs Strandgata 34D
411 04 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5565299590

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.046