23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

BE Group bokslutskommuniké 2013 - förbättrat resultat under Q4 och nytt finansieringsavtal

BE Groups VD och koncernchef Kimmo Väkiparta kommenterar rapporten för fjärde kvartalet 2013:

”Efterfrågenivåerna som vi sett efter semesterperioden har överlag varit intakta under kvartalet, bortsett från den säsongsmässiga nedgången mot slutet av året. Även försäljningspriserna är i stort oförändrade i förhållande till föregående kvartal. Jämfört med föregående år ser vi en klart stabilare marknadssituation.

Tydliga effekter av våra interna åtgärder har tillsammans med en ökad bruttomarginal i kombination med lägre kostnader gett oss en kraftig resultatförbättring jämfört med föregående år.

2014 indikerar en förbättrad efterfrågan, baserat på signaler från kundledet. Vi förväntar oss därför, i jämförelse med det sista kvartalet 2013, en återhämtning i efterfrågan på koncernens marknader under året. Koncernens konkurrenskraft förbättras efter genomförda effektiviseringar, och den beslutade nyemissionen ger oss en starkare finansiell ställning inför framtiden.”

- Nettoomsättningen minskade med 4 procent i jämförelse med föregående år och uppgick till 957 MSEK (998). Utlevererat tonnage minskade med 2 procent.
- Rörelseresultatet förbättrades till -4 MSEK (-42) och underliggande rörelseresultat till 0 MSEK (-33).
- Synbara effekter från kostnadsreduktioner och förbättrad bruttomarginal.
- Styrelsen föreslår i likhet med föregående år att ingen utdelning utgår till aktieägarna för räkenskapsåret 2013.
- Efter rapportperiodens slut har fattats beslut om att genomföra en företrädesemission på 160 MSEK. Emissionen är i sin helhet säkerställd och förutsätter godkännande vid en extra bolagsstämma den 11 februari. Dessutom har ett nytt treårigt kreditavtal undertecknats. Den totala faciliteten uppgår till 1 250 MSEK och förutsätter genomförande av den beslutade nyemissionen.

BE Group Sverige AB
Box 225
Besöksadress: Krusegatan 19B
201 22 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5561062174

Kontaktperson

JK
Jens Karlsson
Marknadschef
jens.karlsson@begroup.se

Tipsa en kollega

0.031