23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Inveio™ – ny standard för skär som är byggda för att hålla

Inveio är en verklig innovation som definierar om skärande bearbetning och som är genomtänkt ner till minsta beståndsdel.

Den här banbrytande tekniken med kristallorientering i en riktning har tagits fram av våra experter för att skapa skär med oöverträffad slitstyrka och livslängd – GC4325 och GC4315 för svarvning och GC3330 för fräsning i gjutjärn.

Den 3 mars presenterar Sandvik Coromant nya skärsorter för stålsvarvning och gjutjärnsfräsning med Inveio: ett tekniskt genombrott inom materialvetenskapen som ger skären exceptionell slitstyrka och livslängd.

I dagens tillverkningsindustri blir förutsägbarhet allt viktigare. Produktion som körs problemfritt, utan oväntade störningar, öppnar för säker obemannad produktion och högt maskinutnyttjande – en hörnsten för lönsamma produktionsprocesser.

Efter den lyckade introduktionen av skärsorten GC4325 i oktober 2013 utökar Sandvik Coromant nu detta sortiment med de nya sorterna GC4315 och GC3330. Alla tre sorter har Inveio som ger hållbarhet, förutsägbarhet och lång verktygslivslängd i bearbetningsprocessen.

Det tekniska genombrottet
Sorternas prestanda möjliggörs av Inveios kristallorientering i en riktning. I vanliga CVD-aluminiumoxidbeläggningar är kristallriktningen slumpmässig. Genombrottet kom när Sandvik Coromant hittade ett sätt att kontrollera kristallerna och få alla i samma riktning – mot ovansidans yta. De tättpackade kristallerna skapar en stark barriär mot skärzonen och spånorna.

Resultatet blir sorter med otrolig slitstyrka och skäreggar som håller formen under långa ingrepp. Den långa, förutsägbara livslängden hos GC4325, GC4315 och GC3330 möjliggör säker obemannad produktion med hög spånavverkningshastighet.

Applikationsområde
GC4325 är förstavalssort för stålsvarvning. När GC4325 når sin gräns för spånavverkningshastighet på grund av hög hastighet och långa ingrepp så tål GC4315 de höga skärtemperaturer som bildas. GC3330 är förstavalssort för fräsning i gjutjärnsmaterial.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.047