23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SSAB optimerar produktionen inom galvaniserad och färgbelagd plåt

| Medlemsnyhet | Företag SSAB Emea AB

SSAB arbetar hela tiden med att vässa produktportföljen och att optimera verksamheten.

Som ett led i detta, och som en del i samgåendet med Ruukki, kommer vi att koncentrera och specialisera produktionen av galvaniserad plåt från Borlänge till Hämeenlinna (Tavastehus) i Finland. Produktionen av färgbelagda produkter koncentreras till Hämeenlinna och Kankanpää i Finland samt Finspång i Sverige. Flytten sker successivt, med start tidigast under senare delen av hösten 2015.

I Borlänge kommer vi att specialisera och utveckla produktionen av våra varmvalsade produkter och även våra kallvalsade avancerade höghållfasta stål till exempelvis bilindustrin, medan vi i Hämeenlinna kommer specialisera och utveckla produktionen kring belagda produkter. Vår självklara ambition är att fortsätta att ligga i stålbranschens absoluta framkant. Det här är en grundligt analyserad och välplanerad åtgärd som ligger helt i linje med den ambitionen.

– Det var en viktig del av logiken för samgåendet mellan SSAB och Ruukki och redan när affären var klar kunde vi redogöra för att vi skulle kunna realisera synergier. Ett naturligt sätt att göra det är att specialisera produktionen till olika orter. För de flesta kunder kommer omstruktureringen inte att märkas, men vi kommer vara väldigt noga med att föra en nära dialog med de som kan beröras under hela processen, så att alla får den kvalitet man är van vid och förväntar sig, säger, Lars Olsson, Head of Sales Nordic.

Specialiseringen betyder alltså att vi koncentrerar processutveckling, produktutveckling och know-how för berörda produkter till specifika anläggningar. Detta i sin tur betyder ännu bättre produkter och service till våra kunder och partners. SSAB kommer att bli en bättre leverantör vilket också är hela syftet med samgåendet.

Finns det ett behov så kommer vi att erbjuda materialprover och tester. Notera att inget ändras i vår säljorganisation. Som kund kommer du att träffa samma säljare och tekniker som tidigare.

– Våra säljare och våra tekniska kundserviceingenjörer finns naturligtvis tillhands och hjälper till och svarar på eventuella frågor avslutar Lars.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SSAB Emea AB

Box 70
101 21 Stockholm
Sverige
SSAB Emea AB

Tipsa en kollega

0.078