23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hård kretskortlack av silikon

ECC3020H. Det är en helt lösningsmedelfri lack, med låg viskositet och snabb härdning i rumstemperatur. Det nya är att den blir rejält hård – 85 shore A efter härdning.

Detta ger god skraptålighet samtidigt som den fortfarande är tillräckligt flexibel för att skydda komponenterna vid värmeutvidning. Det är helt unikt.

Silikonlacker för kretskort är allmänt ganska mjuka och flexibla. Dock har somliga kunder önskat en hård och glatt yta för att lätt kunna torka av uppsamlat damm. Detta är exakt vad ECC3020H uppfyller. Som grädde på moset är den klassad enligt UL 94 V-0.

Lacken är utvecklad av Momentive Performance Materials, och är det senaste tillskottet till vår portfölj med lösningsmedelfria lacker. Som alla silikonlacker erbjuder den ett superbt skydd mot fuktig miljö och har ett mycket brett arbetstemperaturintervall: -55°C till +200°C.

Tekniska data:
> Härdsystem: kondensationshärdande (härdar i rumstemperatur med hjälp av luftfuktighet)
> Viskositet: 200 mPas
> Torrvikt: 100 %
> Densitet: 1,1 kg/liter
> Tack free time: 6 min @23°C och 50 % rH
> Härdtid: 100 μm härdar inom 30 minuter @23°C och 50 % rH
> Ythårdhet: 85 shore A
> Dielektrisk styrka: 25 kV/mm
> Flamhämningsklass: UL94 V-0

NYHET Nr 2!

ECC3020H går att få i aluminiumpåsar! Påsen kan lyftas ur hinken och sättas in i en tryckkammare. På det sättet kan man trycka med tryckluft, vilket innebär en billigare investering än att använda hinkpump. På påsarna finns en kran som kan anslutas direkt till doseringsutrustningen.

Kretskortlackering är en ekonomisk och smart metod att skydda känslig elektornik. Läs mer om våra kretskortlack här http://www.tribotec.se/lackering-av-kretskort/.

Tribotec AB
Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562346089

Tipsa en kollega

0.11