23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SwedPaper valde Infor EAM från Prevas

Genom avtalet tar Prevas sig in på den marknaden för svenska pappersindustrin.

Prevas har nu gjort en inbrytning på den svenska pappersindustrin och har levererat underhållsystemet Infor EAM till SwedPaper. Infor EAM är ett internationellt stort underhållssystem som används inom flera olika branscher. Prevas får högsta betyg av kund i och med snabb och kvalitetssäker leverans.

SwedPaper AB är ett nybildat bolag som köpt pappersmaskinen PM2 vid Korsnäs bruk i Gävle från BillerudKorsnäs AB. Avyttringen av pappersmaskinen, som tillverkar blekt kraft- och säckpapper, var ett villkor från EU-kommissionen för samgåendet mellan Billerud och Korsnäs.

I mitten av juni 2013 godkändes affären av EU och SwedPaper hade en och en halv månad på sig att få igång ett nytt underhållssystem och formellt ta över ägandet och driften av PM2 med ett 60-tal anställda.

- PM2 är en maskin som är känd för att göra bra papper och har en väl fungerande organisation. Därför ville vi ta över, förklarar Lars-Åke Brännström som är VD och en av fyra delägare i SwedPaper som alla har lång erfarenhet av företagande, särskilt inom pappersindustrin.

SwedPaper AB valde underhållssystemet Infor EAM (Enterprise Asset Management) från Prevas som installerades och driftsattes under stor tidspress i somras. Som nya ägare till verksamheten var det viktigt för SwedPaper att ha med sig berörd personal i valet av nytt underhållssystem.

- Prevas bidrog till detta genom att demonstrera systemet och låta berörd personal provköra det. Responsen blev mycket positiv med 100-procentig uppslutning. Användarna gillade Infor EAM direkt – det är enkelt att använda, det är flexibelt och kan snabbt och enkelt anpassas efter behov i organisationen, fortsätter Lars-Åke Brännström.

Prevas klarade leverans, installation och driftssättning – helt enligt tidplanen.

- Alla berörda ställde upp på ett föredömligt sätt för att vi skulle klara detta. Från Prevas-konsulterna som installerade och driftsatte systemet till IT-personalen på BillerudKorsnäs som bidrog till att övergången från det gamla systemet fungerade problemfritt. Det var en säker och trygg process där alla berörda fanns på plats eller var tillgängliga under hela tiden – det stärker ytterligare vårt förtroende för Prevas, betonar Lars-Åke Brännström som är mycket nöjd med allt.
För mer information och uppföljning

Tord Svanqvist, Center of Excellence EAM Prevas AB
E-mail: tord.svanqvist@prevas.se, Mobil: 0733-75 70 68

Christer Ramebäck, Affärsområdeschef Industrisystem Prevas
E-mail: christer.rameback@prevas.se, Mobil: 070-227 3395

Bildtext: Tord Svanqvist från Prevas och Lars-Åke Brännström från SwedPaper.

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Kontaktperson

HL
Helena Lundin
Kommunikations- & informationschef
+46 21 360 19 20 helena.lundin@prevas.se

Tipsa en kollega

0.047