23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Prevas nu Infor EAM-partner även i Danmark

Prevas är sedan tidigare Infor EAM-partner i Sverige, Norge och Finland och har nu tecknat partneravtal med Infor även i Danmark.

- Vår förste expertkonsult är på plats i Danmark och den första ordern tecknad, säger Tord Svanqvist som är ansvarig för Enterprise Asset Management (EAM) på Prevas.

Prevas, med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT, förvärvade i våras (mars 2013) Psiam som är återförsäljare av Infor EAM. Infor EAM är ett av världens mest utbredda underhållssystem som används av över 15.000 kunder över hela världen.

- Det går bra för oss i Sverige, Norge och Finland och vi ser en stor tillväxtpotential i Danmark där vi nu gör en satsning för att etablera oss som Infor EAM-partner, fortsätter Tord Svanqvist.

Bjarne Möller, en av Danmarks ledande experter på Infor EAM, har anställts för att bygga upp verksamheten i Danmark. Bjarne svarar för lösningar, demonstrationer och fungerar även som projektledare i de första kundprojekten. Bjarne blir Mr EAM i Prevas Danmark.

Första EAM konsultuppdraget i Danmark
Det första konsultuppdraget är sålt till Vestas Wind Systems A/S. Vestas använder sedan tidigare Infor EAM som underhållssystem för sina fabriker och byggnadsplatser över hela världen och har påbörjat ett integrationsprojekt mellan SAP och Infor EAM för att förbättra reservdelshanteringen.

Bearbetningen av den danska marknaden har inletts, bland annat med stöd från Prevaskontoret i Karlstad. Anpassning och översättning av produkter och marknadsmaterial till danska pågår.

- Det är en förutsättning för att kunna sälja Infor EAM till danska företag, kommunala bolag och statliga verk, säger Tord Svanqvist.

Bjarne Möller – ett riktigt stjärnskott
Bjarne Möller, ansvarig för Prevas EAM i Danmark, har lång erfarenhet som IT-chef och senior affärskonsult inom industriell IT i Vestas Wind Systems, Jyst Aluminium Industri och finska ståljätten Rautarukki (numera Afarak Group) samt konsultföretaget EDB Gruppen (numera EG A/S).

- Vi har lyckats rekrytera ett riktigt stjärnskott som samtidigt är en av Danmarks ledande experter på Infor EAM, konstaterar Tord Svanqvist.

Bjarne Möller kommer närmast från Vestas Wind Systems - ett företag som tillverkar och bygger vindkraftverk över hela världen. Där var Bjarne anställd i sex år som primärt Lead Architect för utveckling och implementering av Infor EAM. Han hade det överordnade ansvaret för lösningen och implementeringen av Infor EAM i produktionen på alla fabriker globalt i Vestas.

På Jysk Aluminium Industri var Bjarne Möller IT-chef med ansvar för bland annat IT-strategi, optimering av produktionsprocesser och automatisering av datainsamling och rapportering. På Rautarukki - med anläggningar över hela världen - var han IT-chef för verksamheterna i Danmark och Finland. På EDB Gruppen arbetade Bjarne under nio år som affärskonsult och projektledare med inriktning på implementering av ERP-system med fokus på produktions- och lagerstyrning.

Har korsat Alaska – på motorcykel
Bjarne Möller är van vid tuffa utmaningar när det gäller projekt inom industriell IT. Men han gillar äventyr även på fritiden, framför allt på motorcykel. Han är den ende i Danmark som har en BMW F800 GS Adventure, en enduro-maskin för både landsväg och offroad.

Och när han ”tar en tur på motorcykeln” gör han det rejält. I somras har han tillsammans med sin hustru Jeanette deltagit i en expedition som korsat Alaska – en tur på omkring 5.000 kilometer till Pudhoe Bay vid Ishavet som är ett av världens mest glesbefolkade områden. För att klara detta hade expeditionen en följebil med mekaniker, verktyg, reservdelar, bränsle, satellittelefon – och vapen för att skydda sig mot björnar. Som utmaning för nästa tur på motorcykeln står Nordkap.

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Kontaktperson

HL
Helena Lundin
Kommunikations- & informationschef
+46 21 360 19 20 helena.lundin@prevas.se

Tipsa en kollega

0.034