23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Prevas i samarbetet med globala Technip

Prevas har tecknat samarbete med Technip, en global leverantör till olje- och gasindustrin, gällande deras verksamhet i Skottland. En möjlighet som öppnade sig efter förvärvet av Psiam som sen tidigare har ett gott samarbete med Technip i Norge.

- En strategiskt viktig affär med enorm global potential för oss eftersom Technip finns i 48 länder över hela världen, säger Tord Svanqvist Center of Excellence ansvarig inom Enterprise Asset Management (EAM) på Prevas.

Att Psiam blivit en del av Prevas har haft betydelse för den utökade affären med Technip, enligt Tord Svanqvist.

- För att kunden ska känna sig trygg i internationella uppdrag krävs säkra resurser över tid och det kan vi nu erbjuda genom Prevas.

Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT och drygt 600 medarbetare i Sverige, Danmark, Norge och Indien är Prevas huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom flera branscher. Tidigare i år förvärvades Psiam som är nordisk återförsäljare av Infor EAM, vilket är ett av världens ledande underhållssystem.

- Tillsammans kan vi erbjuda integrerade helhetslösningar inom produktion, underhåll, inköp och lager där Psiams lösningar kompletterar Prevas portfölj, förklarar Tord Svanqvist.

Som ett Center of Excellence EAM (Enterprise Asset Management) inom Prevas affärsområde Industriell IT fortsätter Psiam som tidigare, men nu med betydligt mer resurser i ryggen och ett mer komplett erbjudande.

- Vi har sedan tidigare över 100 kunder i Norden inom både privat och offentlig sektor, däribland Technip i Norge som vi samarbetat med i närmare tio år, berättar Tord Svanqvist.

Technip, med huvudkontor i Paris, är en global leverantör till olje- och gasindustrin och har 36 500 anställda i 48 länder som arbetar inom tre affärsområden - subsea, offshore och onshore.

Technip är idag den ledande leverantören av bland annat rörsystem till den norska kontinentalsockeln. De sammansvetsade rören tillverkas på en landbaserad anläggning, en så kallad spoolbase, för att underlätta rörläggningen till havs.
Technip har spoolbase-anläggningar i Norge (Orkanger), Skottland (Evanton), USA (Alabama och Louisiana) samt Angola (Dande). Den norska anläggningen, som funnits sedan 1995, har tillverkat mer än 850 km rör. Det senaste tillskottet av anläggningar, i Angola, har kapacitet att tillverka 330 km rör per år och kan tillverka rör som är upp till 1 500 meter långa.

- Dimensionerna och volymerna i denna bransch är enorma - liksom utmaningar att få ut rörsystemen på havsbotten, konstaterar Tord Svanqvist.

Technips i Norge använder sedan tidigare Infor EAM (Enterprise Asset Management) med Psiam som leverantör och samarbetspartner. Först ut var Technips Orkanger Spoolbase som fick ett underhållssystem som är anpassat till de stränga kraven på kvalitet och funktionalitet som finns inom offshore industrin. Infor EAM är ett flexibelt underhållsystem och kan stödja även andra enheter inom en verksamhet. Technip har tagit vara på detta och infört samma underhållssystem även för en annan enhet i norska Stavanger. Nu vill Technip-koncernen använda Infor EAM-lösningen även utanför Norges gränser.

- Vi fick möjligheten att offerera en lösning till Evanton Spoolbase i Skottland och i stark konkurrens med andra leverantörer fick vi uppdraget, berättar Tord Svanqvist.

Projektet har precis startat och på plats i Skottland finns ett skandinaviskt team av seniorkonsulter från Prevas Center of Excellence EAM.

- Ett bra underhållssystem och ett bra utfört konsultstöd i Norge öppnade dörren för oss till Skottland. Vi vet vikten av att förstå kundens verksamhet och utmaningar. Att vi fick Technips förtroende även i Skottland ser vi som en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb och vi ser fortsatta stora möjligheter i att följa Technip ut i världen, summerar Tord Svanqvist.

För att hjälpa sina kunder att konkurrera på en global marknad har Prevas byggt upp ett antal Centers of Excellence. Inom Industriell IT har Prevas idag fyra Centers of Excellence; Optimering av värmningsugnar, Produktionsutveckling, Spårbarhet och (genom förvärvet av Psiam) Enterprise Asset Management (EAM).

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Kontaktperson

HL
Helena Lundin
Kommunikations- & informationschef
+46 21 360 19 20 helena.lundin@prevas.se

Tipsa en kollega

0.079