23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

PSS4000 - Simplify your Automation

Distribuering med överblick, PSS4000 – ett system för alla automationsuppgifter. Med PSS4000 erbjuds en lösning för alla uppgifter inom maskinstyrning och säkerhetsteknik men också för motionteknik, diagnostik och visualisering.

Syftet är att förenkla distribuering av styrfunktioner och att reducera omfattningen av det tekniska arbetet. Här spelar den epokgörande programvaruplattformen PAS4000 (Pilz Automation Suite) en central roll. Den ger användarna möjlighet för att behålla den centrala överblicken över distribuerade, spridda styrsystemsstrukturer. Automationssystemet PSS4000 kan användas i många olika branscher för applikationer i alla storlekar.

Med det nya automationssystemet PSS4000 uppfyller Pilz kundernas krav på en komplett lösning för säkerhets- och standardstyrningsteknik. PSS4000 är konstruerad som ett automationssystem för alla branscher: Både för maskinbyggare och integratörer och för produktionsverksamheter. Ett system som är lätt att arbeta med, och som redan från starten tar hänsyn till människors och maskiners säkerhetsbehov.

PSS4000 gör det möjligt att utnyttja fördelar med distribuerade styrsystemsstrukturer utan att samtidigt få den normalt medföljande större graden av komplexitet på köpet. De interfaceproblem som normalt uppstår vid en hopkoppling av flera system, kan helt enkelt inte uppstå.
Om identiska styrsystemsprogram och – delfunktioner används, kan det med hjälp av distribuering leda till att man uppnår en högre grad av återanvändbarhet och får en ökad grad av standardisering. Det möjliggör moduluppbyggnad av maskinelement, så att dessa delar utan större besvär kan användas på flera ställen. Fördelarna visar sig i att anläggningen står till förfogande under längre tid med lokala felreaktioner, och man får en större produktivitet genom att det kompletta systemet får kortare reaktionstider.

Du kan välja mellan olika programmeringsspråk
Verktygen i programvaruplattformen PAS4000 finns för alla områden inom programmering och parametrering och är anpassade till varandra med dess data- och användarinterface. Det underlättar inte bara starten på eller bytet till PAS4000, utan gör det också onödigt att mata in samma data flera gånger och minimerar de felkällor som automatiskt medföljer vid manuell hantering av data.
PAS4000 kan hantera de programmeringsspråk som finns i standarden IEC 61131-3. Dessutom har Pilz vidareutvecklat det beprövade och lättarbetade konfigurationsverktyget som finns för styrsystemet PNOZmulti och erbjuder med PASmulti en självständig editor som är mycket enkel att använda.

Komponenter underlättar programmeringen
I PAS4000 är den komponentorienterade programmeringen en central aspekt. I en mapp, som villkorligt kan expanderas, har man prövade programmoduler till förfogande för vanliga funktioner. Det nya är att denna mapp kan expanderas med dina egna komponenter. Nyttan visar sig vid en hög grad av återanvändande av funktioner som redan är definierade en gång, vilket leder till en liten programmeringsinsats och tekniskt arbete.
Arbetet med komponenter gör det också möjligt att koppla bort programmeringen från hårdvarukonstruktionen, så att projekt kan pågå parallellt. För när maskinfunktionerna först har blivit standardiserade genom att upprätta komponenter i mappar, är det ganska enkelt att etablera den totala strukturen utifrån den första informationen om maskinen som skall byggas. Den detaljerade funktionen kan fastläggas senare.

Symbolisk adressering ger flexibilitet
Med PAS4000 kan standardfunktioner, och för första gången även säkerhetsfunktioner, skapas och administreras uteslutande symboliskt. Först därefter, i ett senare steg, överförs denna tilldelning (mapping) till hårdvaran. Alla SafetyNET p-enheter kan få direkt tillgång till denna systemomfattande mapping-tabell. Fördel: största möjliga flexibilitet vid implementering av en applikation. Det ger positiva effekter i både drifttagning och vid senare ändringar, för att ledningsdragningen inte behöver ändras. Utbyte av hårdvara är inte heller något problem. Den symboliska tilldelningen och adresseringen av periferisignaler, program och moduler kan implementeras överallt. Med de självförklarande benämningarna förenklas orienteringen väsentligt på maskinen eller anläggningen vid programmering och senare service.

Den skalbara hårdvaran anpassar sig optimalt
Automationssystemet PSS4000 är baserad på det beprövade, distribuerade I/O-systemet PSSuniversal. I det första utbyggnadssteget för PSS4000 utvecklades huvudmoduler i olika kategorier som kan användas för både säkerhetsfunktioner och för standardstyrningsfunktioner. Anslutning till SafetyNET p, som är ett realtidssystem för Ethernet, är alltid ett fast element. SafetyNET p används för att ansluta alla styrsystemskomponenter i nätverk och överför säker och icke-säker data samt data för diagnostik, visualisering och motion.

Automationssystemet PSS4000 kan ses som ett nyskapande alternativ till systemlösningar. Under utvecklingen av PSS4000 hade man på förhand tagit särskild hänsyn till säkerhetsteknikens betydelse: användarvänlighet, en hög flexibilitetsgrad och konstant hjälp till användaren stod i förgrunden under hela den tekniska utvecklingen.
Med PSS4000 kan automationsuppgifter inom områdena säkerhet och standard implementeras på ett enkelt sätt – från den lilla maskinen via mellanstora maskiner till stora anläggningar.

Mer utförlig information finns här.

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Tipsa en kollega

0.047