23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors Lettland bidrar till unikt exponeringssystem i trä

Lesjöfors fabrik i Lettland har varit involverade i ett intressant projekt med ett nytt, innovativt modulsystem för monterbyggen. Det moderna, lättviktssystemet TreeFrame® är miljövänligt och baserat på trä.

TreeFrame® är världens första exponeringssystem helt byggt i trä. Högteknologisk ingenjörskonst ligger bakom det flexibla, estetiskt utformade systemet som också är bärbart och enkelt att montera utan specialverktyg. Andra stora fördelar är att det är kostnadseffektivt och bygger på miljövänliga lösningar. Lesjöfors hade en viktig roll i konstruktionen av exponeringssystemets låsningsmekanism.
- Det tog ungefär ett år av utveckling för våra ingenjörer för konstruktion och tester av låsningsmekanismen Huglock. Vi är mycket glada att se den lyckade slutprodukten som fungerar precis som planerat, säger Ingars Jaunzems, vd för Lesjöfors Springs LV i Lettland.

Miljövänlig teknik
För närvarande marknadsförs och visas exponeringssystemet för potentiella kunder på olika temamässor. Och intresset växer för varje dag. Det miljövänliga och kostnadseffektiva modulsystemet gör det möjligt för företag att förevisa sina produkter och tjänster för att uppnå bästa möjliga resultat och locka nya kundgrupper. Mässmontrar, försäljningsstånd, kontorsinredning och butiksmiljöer är några av möjligheterna med de flexibla TreeFrame-modulerna.
- Det finns inga begränsningar i hur systemet kan kombineras. Det är fantastiskt att se nya uppfinningar som denna, som är baserade på enkla innovationer som dessutom har stora miljömässiga fördelar, säger Ingars Jaunzems.

Nyckelkomponenterna i TreeFrame är reglar och block i trä – tillverkade i solid björk och fanerade i 12 mm plywood av högsta kvalitet.

Montering utan verktyg
TreeFrame-modulerna är mycket enkla att bygga ihop. Den patenterade och snabba monteringstekniken, tack vare det revolutionerande Huglock-systemet, kräver inga specialverktyg utan fungerar med en enkel vrid- och låsteknik. Nu är Huglock-mekanismen gjord i plast, men de första exemplaren gjordes i rostfritt stål där Lesjöfors stod för konstruktion och produktion. Den rostfria konstruktionen är nu under utveckling för tyngre konstruktioner av TreeFrame.

Se en demonstrationsfilm om Huglock.

Made in Latvia
TreeFrame´s konstruktion och tillverkning gör den enkel att nedmontera, transportera och förvara. Inga specialverktyg eller yrkesmän behövs. En befintlig konstruktion kan återvändas eller anpassas till nya former och behov.
- Vi är mycket stolta över att vara en del av ett så exportorienterat, högintressant projekt från Lettland. Det visar återigen att innovativa idéer som kombinerar en bra prisnivå med hög kvalitet kan åstadkomma storverk. Lesjöfors är alltid glada att få vara involverade i sådana projekt – det uppmundrar vår egen kreativitet i koncernen när vi kan bidra med värden som överstiger våra kunders förväntningar. Framgångsagan med TreeFrame och HugLock är resultatet av ett nära och gott samarbete, säger Ingars Jaunzems.

Lesjöfors startade produktion i Lettland år 2003. Lettlandsverksamheten har allt sedan starten utvecklats stabilt med goda ekonomiska resultat.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031