23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Användningen av Lock Out Tag Out i Europa

LOTO-program får allt större betydelse – särskilt i Europa och ses inte längre som en strikt amerikansk säkerhetslösning.

Lock Out Tag Out (LOTO) i Europa

Användningen av LOTO-program (Lock Out Tag Out, återstartsspärr/märkning) är på stark frammarsch i Europa och ses inte längre som en strikt amerikansk säkerhetslösning. Det växande antalet företag i Europa som utvecklar särskilda LOTO-förfaranden visar att industrin tenderar att följa ”Best Practice”.

Europeiska och globala krav på LOTO

Den europeiska lagstiftningen är visserligen inte tvingande vad gäller kravet på ett LOTO-program på arbetsplatsen, men ett LOTO-förfarande verkar vara den vettigaste lösningen i många fall:

• Enligt maskindirektiven måste maskiner vara försedda med anordningar som skiljer maskinerna från deras energitillförsel och aktiverar en spärr som förhindrar en återstart av dem.

• Den nationella lagstiftningen i olika europeiska länder kräver av arbetsgivarna att de upprättar ett säkert arbetssystem för de anställda som ska utföra underhåll. Likaledes ska det vara möjligt att skilja anläggningen från energitillförseln.

• De flesta europeiska länder kräver att åtgärder vidtas som förhindrar en återstart av anläggningen men lagstiftningen säger inte uttryckligen att en LOTO-metod måste tillämpas.

På grund av det enkla och samtidigt effektiva tillvägagångssättet förordar många nationella arbetsskyddsmyndigheter uttryckligen tillämpningen av LOTO-förfaranden. Programmets huvudsakliga uppgift, dvs. att förse maskiner med återstartsspärrar, är gängse praxis i europeiska företag. Dessa företag strävar i tilltagande utsträckning efter att omsätta ett LOTO-program i praktiken, som hela tiden säkerställer en säker kontroll av energikällor under underhållsaktiviteterna på anläggningarna.

Globalt team av säkerhetsexperter

Det globala teamet av säkerhetsexperter från Pilz kan hjälpa er att bedöma ert befintliga LOTO-program. På så sätt säkerställs det att era medarbetare får ett tillräckligt skydd.

Mer information:

Lock Out Tag Out-program »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.047