23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fluorosilikon - tätning för bensin

FRV1106 härdar till ett flexibelt gummi med hjälp av luftfuktighet och fungerar som ett vanligt silikonlim och tätningsmaterial. Med skillnaden att den alltså kan användas för att t.ex. täta mot bensin, diesel, alkoholer, aceton etc.

Silikonlim är ett generellt bra val för tätning mot vätskor, till och med om silikongummit helt sänks ner i vätskan och hålls där under lång tid. Men det finns undantag, ämnen som gör att silikongummit sväller eller bryts ner. Till sådana kemikalier hör organiska lösningsmedel och bränslen, samt – faktiskt – raka silikonoljor.

För att täta mot dessa material finns nu FRV1106 – en enkomponent fluorosilikon. Den härdar till ett flexibelt gummi med hjälp av luftfuktighet och fungerar som ett vanligt silikonlim och tätningsmaterial. Med skillnaden att den alltså kan användas för att t.ex. täta mot bensin, diesel, alkoholer, aceton etc. Den klarar även att täta silikonolja, som annars kryper in i ett silikongummi. FRV1106 är röd, avspaltar ättiksyra och limmar bra på de flesta metalliska ytor samt ett flertal plaster. Den kan förstås användas även för CIPG med hjälp av lämplig doseringsurustning. Tekniskt datablad FRV1106

Nackdelen? Ingen, ifall priset inte spelar någon roll. Fluorosilikoner är nämligen ganska dyra. Men vill man ha en tätning mot ovan nämnda ämnen fungerar ju inget annat.

Tribotec säljer FRV1106 i 150g Semco-sprutor men produkten går också att få i andra storlekar. Prata med någon av våra säljare om pris och leverans: ring 031-887 880, eller maila info@tribotec.se.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på vår blogg http://www.tribotecblogg.se

Tribotec AB
Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562346089

Kontaktperson

NA

Tipsa en kollega

0.031