23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Renate Pilz i en intervju: ”Med säkerhet från den rätta partnern för automation”

Ny marknadsprofil, tekniska utmaningar och energieffektivitet – i intervjun ger Renate Pilz, verkställande direktör på Pilz, sin syn på företaget och branschen.

Renate Pilz, ditt företag deltar i åtets Hannovermässa med en ny profil. Vilken är idén bakom denna nya profil?
Renate Pilz: Numera har Pilz nya marknadsprofil en visuell design som tydligt visar Pilz utveckling till leverantör av lösningar för alla automationsuppgifter. Idag tillhandahåller vi en omfattande portfölj med allt från enskilda komponenter inom sensorteknik, styrning och drift, till automationssystem och tjänster. På så sätt täcker vi in både kraven på säkerhet och kraven på standardenliga projekt. Vi vill att Pilz ska tillvaratas som komplett leverantör av automationslösningar i mycket högre grad.

Får temat säkerhet mindre betydelse för Pilz?
Nej, absolut inte. Märket Pilz är synonymt med säkerhet för maskiner och anläggningar i hela världen. Och så ska det förbli. Vi vill hellre bredda säkerhetsbegreppet. Det gula bandet, som definierar vår Corporate Design framöver, står för fyrfaldig säkerhet inom automation: Tekniskt, personligt, ekologiskt och ekonomiskt – det är de fyra säkerhetsdimensionerna som märket Pilz, i egenskap av ”ambassadör för säkerhet”, erbjuder människor, maskiner och miljö.

Vad innebär det för dina kunder?
Tack vare våra breddade produktserier kan vi nu leverera totallösningar för alla styruppgifter. ”Med säkerhet” är vi den rätta partnern för alla automationsuppgifter. Hos många kunder börjar det med rådgivning, riskanalys och utbildning och sträcker sig till val och implementering av kompletta lösningar och anslutning av sensorteknik, drift och styrning.

Hur ser du på den tekniska vidareutvecklingen inom automation?
Framtiden hör till distribuerade, utspridda styrningskoncept som ändå ger användarna en central överblick över systemet. Med vårt automationssystem PSS 4000 är det här en väg vi redan har slagit in på. Här arbetar vi målinriktat med ytterligare hårdvarumoduler, programvarueditorer och kompletta lösningspaket för nya användningsområden. En annan utmaning är att skapa ett så användarvänligt interface som möjligt mellan teknik och människa. Hur det kan se ut visar vi på mässan med vår grafiska program-editor PASmulti.

Energieffektivitet är ett av de teman som branschen arbetar med i nuläget. Med rätta?
Ja, absolut. I valet av automations- och driftteknik har lönsamhet och effektivitet mycket stor betydelse – naturligvis med den förutsättningen att man måste uppnå den prestanda och precision som redan finns. Därför ägnar vi ännu mer uppmärksamhet åt temat energieffektivitet, till exempel när vi utvecklar produkter. På så sätt möjliggör en optimerad systemdesign av distribuerade I/O-system avsevärda energibesparingar. Nyttan för användaren är en lika stark motivationsfaktor som att inte slösa på resurserna. På Hannovermässan kännetecknas Pilz produkter som bidrar till energibesparingar på motsvarande sätt.

Från den 23 till den 27 april 2012 träffas fackbesökare och utställare från hela världen på de åtta ledande branschmässorna på Hannovermässan. Pilz ställer ut på den ledande branschmässan "Industrial Automation" i Hall 9 monter D17. Läs mer »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.031