23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Prevas får fortsatt förtroende från Orica

| Medlemsnyhet | Företag Prevas AB

Orica investerar i en ny produktionsanläggning och tar hjälp av Prevas. Ordern till Prevas innefattar bland annat utveckling och installation av styr- och kontrollsystem till den nya anläggningen.

Ordervärde ca 6 Mkr och driftsättning i mitten av 2015.

Orica Sweden i Gyttorp tillverkar, utvecklar och marknadsför sprängmedel i form av tändmedel och bulksprängämnen för gruv- och entreprenadindustrin. För att öka produktionskapaciteten väljer Oricas globala organisation att investera i en ny produktionsanläggning i Gyttorp. Den nya anläggningen installeras i befintliga lokaler med Prevas som samarbetspartner inom industriell IT.

- Prevas erfarenhet av produktionsnära IT-lösningar i kombination med våra tidigare lyckosamma samarbeten gjorde att vi valde att fortsätta arbeta med Prevas, säger Rickard Hallor inköpschef på Orica.

Under projekteringsarbetet har Prevas även ansvarat för att utveckla ett kvalitetssystem för datainsamling.

- Vår uppgift är att öka effektiviteten i våra kunders produktionsprocesser. I år firar vi 30-års jubileum och vår långa erfarenhet inom industriell IT gör att vi kan erbjuda lösningar och tjänster som matchar våra kunders behov av ökad konkurrenskraft och kvalitetssäkrade IT-lösningar. Vi är mycket glada för vårt utökade samarbete med Orica, säger Matz Axelsson affärsenhetschef på Prevas.

Medlemsnyhet

Företag
Prevas AB

Box 4, Legeringsgatan 18
721 03 Västerås
Sverige
Prevas AB

Tipsa en kollega

0.062