23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sandvik Coromant introducerar nya virvelgängningsskär och hållare för automatsvarvar

Benskruv och delar till medicinska implantat kan utnyttja förbättrad gängningsteknik

Ökad efterfrågan på teknik som kan producera gängformer snabbt och med höga toleranser med hjälp av automatsvarvar har lett till att Sandvik Coromant har introducerat de nya CoroMill 325® virvelgängningsskär och hållare för medicinska applikationer.

Ökad användning av benskruvar, spinalfixeringsskruvar, implantat och andra medicinska komponenter innebär att mekaniska verkstäder i den medicinska försörjningskedjan ständigt letar efter nya sätt att förbättra genomloppstiderna. Därför är de nya virvelgängningsskären och hållarna från Sandvik Coromant konstruerade för att gänga långa, slanka komponenter ur grovt gods, vid höga hastigheter, utan att det krävs en speciell virvelgängningsmaskin.

Snabbt och noggrant
Virvelgängning är att föredra före konventionell gängning med en egg på grund av hastigheten – det jämna, tangentiella skärförloppet minimerar skärkrafterna och ger höga spånavverkningshastigheter. Detta i kombination med styvheten i en automatsvarv resulterar i noggranna gängor på en enda passering. Slutresultatet är förbättrad produktivitet och bearbetningsekonomi vid massproducering av gängade medicinska komponenter på automatsvarvar som Citizen, Star, Tsugami och Tornos-modeller.

De nya skären från Sandvik Coromant kan monteras snabbt och enkelt i ringhållare. Sedan behöver användaren bara sätta ringen över spindelskruven, vrida ringen moturs till bottenpositionen och dra åt ringskruven. Börja bearbetningen genom att luta spindelenheten i förhållande till skruvens önskade stigningsvinkel och programmera ringen förskjutet mot centrum (i förhållande till gängdiametern). För bästa möjliga verktygslivlängd bör virvelringen och komponenten rotera i samma riktning (medfräsning).

Med sina starkare skäreggar skapar skären i virvelringen precisionsgängor genom att applicera ett jämnt skärtryck utan att böja komponenterna, som normalt är långa och slanka. Dessutom är spånkontrollen vida överlägsen gängning med en egg, och ger mer kontinuerlig och produktiv bearbetning. Det är även lättare att tillverka djupare gängprofiler, som Acme.

Standard för medicinska skruvar
Standardskär för HA- och HB-gängor passar alla CoroMill 325-virvelgängningsringar och följer gängstandard ISO 5835-1991 för medicinska skruvar. Skär för andra gängformer kan beställas ur Sandvik Coromants icke-standardiserade utbud. Alla Sandvik Coromants virvelgängningsskär finns i GC1105 – förstavalssorten för medicinsk bearbetning. GC1105 erbjuder vassare kanter och komponentytor utan grader vid bearbetning av rostfria stål och titan.

Vid en provbearbetning av en benskruv av titan (Ti-6Al-4V) på en Tsugami- automatsvarv, ledde CoroMill 325-ringen och skären till en 500-procentig ökning av antalet komponenter som kunde produceras jämfört med en konkurrentprodukt – 1 100 HA4-gängor (3,5 mm diameter x 1 mm stigning x 25 mm långa) kunde slutföras innan nya skär behövdes, mot endast 215 med konkurrentens.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant, ett produktområde inom Sandvik Tooling, är världsledande inom skärverktyg för svarvning, fräsning och borrning, liksom för modulära verktygssortiment för svarvar och fleroperationsmaskiner.

Med runt 8 000 anställda representeras Sandvik Coromant av sin egen säljstyrka och sina egna specialister i mer än 60 länder. Dessutom har man ett etablerat återförsäljarnätverk. 20 toppmoderna produktivitetscentra runt om i världen ger kunder och Coromant-personal utbildning inom verktygslösningar för ökad produktivitet.

Kontaktinformation för försäljningsfrågor:
Besök: www.sandvik.coromant.com/se

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.031