23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny version av skydds- och mätsystemet PSENvip med dynamisk mutingfunktion – pressa effektivare

Med styrsystemen i automationssystemet PSS 4000 och den nya versionen av det kamerabaserade skydds- och mätsystemet PSENvip erbjuder Pilz nu en säkerhetslösning som är speciellt anpassad för kantpressar

Med styrsystemen i automationssystemet PSS 4000 och den nya versionen av det kamerabaserade skydds- och mätsystemet PSENvip erbjuder Pilz nu en säkerhetslösning som är speciellt anpassad för kantpressar och som är intressant både för nya maskiner och för eftermontering. Optimalt anpassningsbara drifthastigheter, klart högre antal cykler och en bekväm diagnos höjer tillgängligheten och lönsamheten hos maskinerna.

Den nya versionen av det kamerabaserade skydds- och mätsystemet PSENvip utmärker sig genom sin dynamiska mutingfunktion, som direkt påverkar produktiviteten hos en press.
Med den vanliga mutingmetoden får det övre verktyget endast röra sig med den säkra hastigheten på 10 mm/s de sista millimetrarna ned till plåten, men vid dynamisk muting kan det röra sig med hög hastighet nästan ända ned till arbetsstycket. Sträckan som det övre verktyget rör sig med en lägre hastighet minskas därmed till ett minimum.

Hos PSENvip sker den dynamiska mutingen med hjälp av ett särskilt mutingskyddsfält som aktiveras först när mutingläget slås på och som sedan minskas gradvis. Detta möjliggörs tack vare ett rörligt mätfält som ser till att hålla mutingskyddsfältet stilla vid klämpunkten på arbetsstycket. Samtidigt inaktiveras skyddsfältets övre segment precis innan det övre verktyget sänks ned.
Dessutom startas en säker bromsramp för att sänka hastigheten. Först precis vid plåten nås en säkert reducerad hastighet på 10 mm/s. Det gör att pressen kan utföra varje enskilt slag snabbare.

Den nya versionen av PSENvip används tillsammans med styrsystemet PSSuniversal PLC i automationssystemet PSS 4000.
PSSuniversal PLC övervakar alla säkerhetsrelevanta funktioner hos pressar. Det kan även ta över standardstyrfunktioner.
Styrsystemet får därmed två huvuduppgifter: att övervaka den dynamiska mutingen och att övervaka hastighetsprofilen under inbromsningen.
Båda dessa funktioner finns tillgängliga som programvarukomponenter. Utvärdering av givare, kontroll av klämpunkter och övervakning av ramper kan därför enkelt infogas i tillämpningsprogrammet.


Pilz på Facebook !: http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Tipsa en kollega

0.095