23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Troax-gruppen förvärvas av Accent Equity - satsar på tillväxt genom internationell expansion

Investeringsfonden Accent Equity 2008 förvärvar, tills m företagsledningen, skyddsföretaget Troax från säkerhetskoncernen Gunnebo. Troax växer snabbt inom produkter för bla maskinskydd och lagerinredningar

Troax med huvudsäte i småländska Hillerstorp grundandes för över 50 år sedan. Företagets internationella expansion inleddes redan på 1970-talet och Troax finns idag på 25 marknader. Huvuddelen av företagets export går till europeiska länder men försäljning sker även i Turkiet, USA, Sydkorea och Japan. Nästa expansionsområde är Kina.
Företagets huvudfabrik ligger i Hillerstorp med en knapp tredjedel av antalet anställda. En mindre anläggning finns i Kingswinford nära Birmingham i England och säljande personal finns på alla huvudmarknader.
Troax utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer ett brett sortiment av nätväggar, maskin-skydd och patenterade låsanordningar som marknadsförs och säljs i de tre industrisegmenten Maskinskydd, Materialhantering och Logistik samt Egendomsskydd. Den globala marknaden för dessa produkter uppskattas till 8-9 miljarder kronor. Troax omsätter under 2010 drygt 500 miljoner kronor och har närmare 300 anställda.
– Troax är ett fint svenskt företag som proaktivt anpassat sig till resurssnål produktion och en stark säljkultur, säger Niklas Sloutski, VD på Accent Equity Partners AB – rådgivare åt Ac-cent Equity. Företaget är världsledande på en fragmenterad marknad. Vår ambition är att, tillsammans med ledning och anställda, öka tillväxten på existerande och nya marknader och befästa Troax världsledande position. Detta skall ske både på organisk väg och genom kom-pletterande förvärv.
– Vi har haft en fin utveckling med Gunnebo som ägare under många år, säger Thomas Widstrand, VD i Troax. Nu får vi en ny stark ägare i form av Accent. Det är min övertygelse att detta kommer att leda till ett ökat fokus på mervärde till våra kunder och att vi i större utsträckning kan möta önskemål och krav från marknaden.
Gunnebo AB, som ägt Troax sedan 1994, har beslutat sig för att avyttra företaget av strategiska skäl.

För ytterligare information, v g kontakta:
Niklas Sloutski, VD Accent Equity Partners AB, telefon 070-300 99 59,
Thomas Widstrand, VD Troax, telefon 070-5471810. www.troax.com

Troax Nordic AB
Tyngel
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE556093571901

Tipsa en kollega

0.031