23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

BioPouch senaste genombrottet inom rostskyddsteknik

| Medlemsnyhet | Företag Tribotec AB

Denna nya revolutionerande produkt är framtagen för att skydda metallytor i icke ventilerade utrymmen.

Cortec Corporation, världsledande inom innovativa, ”gröna”, hållbara tekniklösningar inom korrosionsskydd, presenterar sin senaste utveckling inom miljöanpassat rostskydd – BioPouch. Denna nya revolutionerande produkt är framtagen för att skydda metallytor i icke ventilerade utrymmen. BioPouch innehåller den senaste NANO-VpCI (vci) teknologin, och är primärt tillverkad av jordbruks-restprodukter.

NANO-VpCI avges från påsen och mättar det inneslutna höljet via diffusion och fyller då alla tomrum och försänkta ytor med ett rostskyddande ångfas skikt (vapor phase). Dessa molekyler attraheras och absorberas av metallytorna vilket resulterar i ett nano tjockt skyddsbarriär lager.

Studier har visat att VpCI molekyler ger ett utmärkt skydd då korrosiva medier finns i omgivningen (klorider, sulfider och luftfuktighet).

Produkten är inte giftig, free från nitriter, halogener och fosfater och därmed helt säker att använda. BioPouch ger en extremt effektiv och enkel metod för att skydda metaller i inneslutna, stängda utrymmen. Skulle nano-skyddslagret utsättas för fukt eller tillfälligt öppnas upp, återställs det skyddande lagret genom kontinuerlig tillflöde av rostskydd från påsen.

BioPouch är snabb och superenkel att använda. Det behövs ingen specialutrustning för att applicera/använda BioPouch. Det enda du behöver göra är att räkna ut hur många BioPouch som behövs per enhet som skall skyddas.

Varje BioPouch påse skyddar upp till 1 m3 innestängd luftvolym. Tekniskt datablad - klicka på länk (http://www.cortecvci.com/Publications/PDS/BioPouch.pdf)

Rostskyddsgruppen i Tribotec arbetar för att förhindra rost i företags processflöden, mellanlagring och internbuffertering samt i samband med leveranser över hela världen. Med vår erfarenhet inom vci rostskydd har vi hjälpt flera företag, stora som små, att öka sin lönsamhet genom ökad kvalitet i sina leveranser och därmed undvika kostsamma reklamationer från sina kunder.

Alla i Rostskyddsgruppen har bra erfarenhet av industriproduktion och om risker och källor till varför det börjar rosta.

Oftast kan vi uppnå stora förbättringar med väldigt enkla och små förändringar i produktionsprocessen/flödet säger Lars Hellberg, försäljningschef på Tribotec. Många företag accepterar att ha lite rost i sin produktion och därmed ökade kostnader samt potentiella kvalitetsproblem mot slutkund. Ibland ökar problemen under vissa tider på året – vilket kan ha en naturlig förklaring pga luftfuktighet och temperatur. Med relativt enkla metoder kan vi lösa dessa problem.

Låt oss på Tribotec ta tag i problemet istället.
Här hittar ni några exempel på uppdrag.http://www.tribotec.se/vci-rostskydd/rostskydd-uppdrag/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Tribotec AB

Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Tribotec AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078