23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ZAPP tar sin tillverkning av PRECISIONSBAND till nya dimensioner.

Zapp Precision Metals inviger nu en av världens modernaste tillverkningsenheter för rostfritt precisionsband.

(Unna / Halmstad: 2014-04-16) Under de senaste två åren har ett grönområde i anslutning till Zapp Precision Metals fabrik i Unna utanför Dortmund genomgått en mycket stor förändring. På platsen står nu en av världens mest avancerade tillverkningsenheter för rostfritt precisionsband. En helt ny fabrik har vuxit fram helt skräddarsydd efter maskinparken och processerna den inhyser. Planeringen är noggrant utförd för att optimera materialflödet från inkommande råmaterial till färdig produkt.

Utrustningen består bland annat i ny linje för kontroll av råmaterial, nytt inkapslat precisionsvalsverk för valsning av tjocklekar från ca 0,02 mm och bredder upp till 750 mm.
Två nya glödgningslinjer, en vertikal och en horisontell samt en ny riktningsanläggning och skärverk för att hantera det utökade dimensionsområdet.

Målet: Precisionsband som vida överstiger marknadens standardkrav.
Zapp Precision Metals har länge varit en av de ledande tillverkarna av precisionsband med sina tillverkningsenheter i Tyskland och USA och den nya anläggningen kommer ytterligare stärka denna marknadsposition. Även produktionskapaciteten kommer höjas väsentligt på grund av att man nu valsar upp till 750 mm bredd och att maskinerna är konstruerade för att kunna valsa material i högre hastigheter än tidigare.

Zapp Precision Metals GmbH ingår i Zapp-gruppen, som är 100% familjeägt och har ca. 1000 anställda på sina produktionsenheter i Tyskland och USA, servicecenter i Europa, USA och Asien. Man har även ett världsomspännande nätverk av egna distributörer och externa representanter varav B.B.S. ansvarar för den skandinaviska marknaden.

B.B.S. i Halmstad AB ● Industrivägen 3 ● SE-302 41 HALMSTAD ● Tel: +46 (0)35-179940 ● www.bbshalmstad.se

B.B.S. i Halmstad AB
Industrivägen 3
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE556465535401

Kontaktperson

TJ
Thomas Johansson
Managing Director
+46 35 17 99 41 thomas.johansson@bbshalmstad.se

Tipsa en kollega

0.063