23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Håll koll på korrosionsangrepp under isolering – Cortec Corrologic

Cortec CorroLogic produkter, processer och utrustningar används för att minska påverkan av korrosion under isolering (CUI) i olika typer av omgivningar.

Pressrelease / April 2014 (Cortec Corporation)

Tribotecs samarbetspartner Cortec har presenterat ett system för att reducera risken av omfattande korrosionsangrepp i produktionssystem/utrustningar där man har svårt att optiskt hitta/övervaka korrosionsangrepp. Detta system, Cortec CorroLogic System, innehåller ett CUI (Corrosion Under Insulation) program som tillämpar ett systematiskt tillvägagångssätt för bedömningar av korrosionsangrepp under isolering, reparation och dokumentation.

Att utveckla och implementera ett omfattande CUI program är absolut nödvändigt för att reducera riskerna i produktionen/utrustningar.

98% av alla problem i isolerade produktionssystem/utrustningar är orsakade av fukt som leder till angrepp och därmed negativ mekanisk påverkan. Detta äventyrar utrustningar och isolerings systemens funktion, och ger stora ekonomiska samt säkerhets problem.

Cortec CorroLogic produkter http://www.cortecvci.com/Publications/Brochures/CorroLogic.pdf, processer och utrustningar används för att minska påverkan av korrosion under isolering (CUI) i olika typer av omgivningar. Utrustningen möjliggör realtids mätningar på ytan av isolerade rör. Processen inkluderar applicering /användning av Cortec´s beprövade, patenterade flerfas VpCI teknik http://www.tribotec.se/vci-rostskydd/sa-fungerar-vci-rostskydd/ för att eliminera korrosionsangrepp på ytan. CorroLogic systemet gör en stor inverkan och begränsar korrosionen under isoleringen utan avbrott för underhåll, utan målning av ytorna och utan att isoleringen behöver tas bort.

Beräkningar från olje- och gasindustrin industrin (USA) uppskattar att kostnaden för korrosionsangrepp under isolering uppgår till över 100 Miljoner USD årligen. Ett grundligt CUI program skulle hjälpa anläggningsansvariga och ingenjörer att identifiera/bygga upp strategier för genomförande. Detta skulle innebära möjlighet till förebyggande åtgärder, tidig upptäckt, begränsning av skador, att ta fram anpassade underhålls program för kontinuerlig övervakning av skadliga effekter av CUI.

Kontakta oss på 031-887880 så kommer vi ut till er och går igenom er process.

Kontakta någon av oss i rostskyddsgruppen:

Lars Hellberg: 0708 – 54 16 01

Christian Dahlstedt: 0736 – 56 40 87

Erik Bergman: 0708-61 85 45

Thomas Malmqvist: 0705-78 78 05

Henrik Stjerslev Jakobsen: +45 2070-3330, Danmark

Tribotec AB
Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562346089

Tipsa en kollega

0.047