23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Renovering av industriväxlar ökar stadigt

| Medlemsnyhet | Företag Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens A/S

Med fokus på kostnader och snabb leverans väljer industrin allt oftare renovering med besparingar på upp till 50 %.

Om det är något som branschen har lärt sig av krisen, är det kostnadsfokus. Samtliga nyförvärv utvärderas kritiskt och det söks efter alternativ.
Som exempel på detta kan industriväxlar vara ett bra exempel. De är viktiga element i praktiskt taget all produktion - exempelvis inom offshore, olja-/gasproduktion och i industriella anläggningar.
På området har det funnits ett ökat intresse för renovering, eftersom det ger möjlighet till solida besparingar - utan att kompromissa med kvaliteten.

Utvecklingen leder till expansion av verksamheten
Denna trend har Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens i Danmark upplevt.
Företaget har i decennier gjort växlar och transmissionskomponenter till bland annat industriväxlar och har av och till också renoverat. Med det förnyade intresset går företaget nu ut aktivt och upplyser om de många fördelar som är förknippade med renoveringen.

Fabriken i Horsens har mer än 100 års erfarenhet av att producera transmissionsdelar.
-Med vårt set-up kan vi erbjuda kunderna speciellt två saker: En attraktiv ekonomi i förbindelse med renovering - med besparingar på upp till 50 % i förhållande till nya inköp, och en snabb leverans som också har ekonomiska positiva konsekvenser .
Vi producerar 95 % av de delar som ingår i en industriväxel och med ett flexibelt produktionssystem kan vi mycket snabbt leverera såväl reservdelar samt helrenoverade växlar. Vi är därför också "inriktade" på akuta uppdrag, säger försäljningschef Henning Laursen, Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens.

Förbättrad kvalitet
Vissa anser att en kvalitetsrenovering endast kan ses som näst bäst jämfört med att köpa nytt. Det är faktiskt helt fel.
-Vid totalrenovering inbygger vi inte bara nya kugghjul och axlar – finnas det fördelar med material- och konstruktionsändringar så föreslår vi kund detta. Det kan till exempel vara ändringar i växelförhållande som gör att det blir ett byte av ex. utväxling. När vi bygger upp växellådan använder vi bara de bästa material - till exempel, kommer alla lager, tätningar, packningar, mm endast från välkända tillverkare, säger Henning Laursen.

Den viktiga dokumentationen
Tandhjulsfabriken Horsens är certifierat i enlighet med DNV/ISO 9001.
Villiam Petersen arbetar i dag med de ledande klassningssällskapen och dokumentation kan levereras efter kundens önskemål.
-Det är helt enkelt marknadens krav, så det lever vi naturligtvis upp till. Det handlar om trygghet och säkerhet, säger Henning Laursen.

Bildtext:
"Vi har kompetens och kapacitet för även de största renoveringsprojekten", till exempel en växel till en oljeplattform som visas på bilden, säger försäljningschef Henning Laursen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Tipsa en kollega

0.062